Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του εξαμήνου στη Νομική του ΑΠΘ
Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ – Καμία διαδικτυακή εξέταση

Με τον δικό της τρόπο απαντά η Συνέλευση των Καθηγητών της Νομικής, λαμβάνοντας την απόφαση να χάσουν οι φοιτητές τις εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα η συνέλευση των καθηγητών της Σχολής «εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος», ενώ από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου αρχίζει η διδασκαλία για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «εάν συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της σχολής

Σήμερα 20/2/2024, συνεδρίασε η Συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής και αποφάσισε τα εξής:

α) Εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος.

β) Η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Τομέων για την έναρξη κάθε μαθήματος. Εφόσον συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή. Τα σχετικά link του ΖΟΟΜ για την περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν με αναρτήσεις επίσης στην ιστοσελίδα κάθε Τομέα.

γ) Μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους δεν εξετάστηκαν λόγω κατάληψης σε κάποια από τα μαθήματα της Εμβόλιμης εξεταστικής που διενεργήθηκε μετά τις 22 Ιανουαρίου, να το πράξουν διά ζώσης στα μαθήματα αυτά σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Όσοι καθηγητές δεν κατάφεραν να διενεργήσουν τις εξετάσεις της Εμβόλιμης εξεταστικής του Ιανουαρίου, θα εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις για τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών αμέσως μόλις ανοίξει η Σχολή.

δ) Επίσης, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους φοιτητές οφείλουν μέχρι και τρία (3) μαθήματα για να λάβουν το πτυχίο τους (πλέον αυτών που δεν κατάφεραν ενδεχομένως να δώσουν στην Εμβόλιμη της παρ. γ ανωτέρω), να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα (μέχρι τρία) με φυσική παρουσία στη Σχολή σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της ρύθμισης της παραγράφου αυτής, θα εκδοθεί ανακοίνωση από τη Γραμματεία προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να υποβάλουν δηλώσεις μέσω e-mail.

Βέλη από τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στον Κοσμήτορα του ΑΠΘ

Να σημειώσουμε ότι το πρωί υπήρξε ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών του ΑΠΘ η οποία αφού σημειώνει ότι «η αχρείαστη βία των δυνάμεων καταστολής ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα και αποκαλύπτει ότι δεν έγινε εφικτό να χρησιμοποιηθεί το «βοηθητικό άγημα» των 25 περίπου κουκουλοφόρων, που συνόδευε τα επιχειρησιακά σώματα» επισημαίνει ότι «ο Κοσμήτορας της Νομικής του ΑΠΘ, που όλες τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσε να κλιμακώσει την ένταση, καταγγέλλοντας δημόσια όσες και όσους συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες ως μια ανομιμοποίητη μειοψηφία «σκληρών» και «ανάλγητων» που «πίνουν τσίπουρα», αλλά και προσκαλώντας τους υπόλοιπους φοιτητές να «σηκώσουν την κατάληψη» για να μην χαθεί η εξεταστική, ενορχήστρωνε την καταστολή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας