Εκπαιδευτικοί: Αμεση καταβολή των Μ.Κ. στους αναπληρωτές που διορίστηκαν με τις τελευταίες φάσεις προσλήψεων
Φτάνει μέχρι να παρακρατά το κράτος για μήνες χρήματα των αναπληρωτών συναδέλφων μας που είναι για αυτούς ζήτημα επιβίωσης.

Την άμεση καταβολή όλων των Μ.Κ. στους αναπληρωτές που διορίστηκαν με τις τελευταίες φάσεις προσλήψεων και την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, ώστε να εξαλειφθούν οριστικά οι ανισότητες ζητά με ανκοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Βύρωνα-καισαριανής-παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Οπως τονίζει ο σύλλογος, η Διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας δεν έχει ακόμα αποδώσει όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ.) στις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές που ανέλαβαν υπηρεσία στις Γ΄ και Δ΄ φάσεις προσλήψεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αυτοί να αμείβονται προς το παρόν με μισθό που αντιστοιχεί στο Μ.Κ. 1, ανεξαρτήτως χρόνου προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και μισθοδοτούμενων τυπικών προσόντων...

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους αναπληρωτές, η Διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας δεν έχει ακόμα αποδώσει όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ.) στις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές που ανέλαβαν υπηρεσία στις Γ΄ και Δ΄ φάσεις προσλήψεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι αυτοί να αμείβονται προς το παρόν με μισθό που αντιστοιχεί στο Μ.Κ. 1, ανεξαρτήτως χρόνου προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και μισθοδοτούμενων τυπικών προσόντων.

Πρόκειται για μία πάγια αδικία που συντελείται πλέον κάθε χρόνο στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας για πολλούς μήνες, ενίοτε για όλο τον χρόνο. Το ίδιο γίνεται και φέτος εις βάρος των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας, παρόλο που βρισκόμαστε ήδη στα μισά του σχολικού έτους. Για ακόμα μία φορά η Διοίκηση αδιαφορεί για τις αυξημένες ανάγκες των συναδέλφων, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να αλλάξουν ακόμα και πόλη στη μέση της σχολικής χρονιάς, με τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που απαιτεί κάτι τέτοιο.

Η συνήθης εξήγηση-δικαιολογία που χρησιμοποιείται από τη Διεύθυνση Α’ Αθήνας στις συχνές παρεμβάσεις μας είναι ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στην υποστελέχωση της οικονομικής της υπηρεσίας. Είναι, όμως, σαφές ότι για την αποψίλωση των υπηρεσιών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι – και μάλιστα οι πιο ευάλωτοι του κλάδου μας, οι αναπληρωτές –, αλλά οι διαχρονικά ασκούμενες πολιτικές. Δε δεχόμαστε λοιπόν την απάντησή τους!

Επιπλέον, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι το πολυδιαφημισμένο τους ψηφιακό κράτος γίνεται μόνο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ όταν πρόκειται για δικαιώματα των εργαζομένων το ίδιο αυτό αστικό κράτος γίνεται γραφειοκρατικό, δύστοκο και βαθιά αντιλαϊκό! Φτάνει μέχρι να παρακρατά για μήνες χρήματα των αναπληρωτών συναδέλφων μας που είναι για αυτούς ζήτημα επιβίωσης.

Απαιτούμε:

  • την άμεση καταβολή όλων των Μ.Κ. στους συναδέλφους αναπληρωτές που διορίστηκαν με τις τελευταίες φάσεις προσλήψεων.

  • την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, ώστε να εξαλειφθούν οριστικά τέτοιες ανισότητες ανάμεσά μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»