παιδικός σταθμός
Επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για τα vouchers σε δομές ΚΔΑΠ

Κατατέθηκε στη Βουλή η απόφαση για διάταξη για επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για τα vouchers ΚΔΑΠ ΑμεΑ, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, συμπληρωματικά με τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, παροχών που απευθύνονται σε δικαιούχους ατόμων με αναπηρία και αφορούν την πρόσβαση σε δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, λόγω εξάντλησης των λοιπών πηγών χρηματοδότησης.

Στόχος είναι η ωφέλεια του συνόλου των ΑμεΑ και οικογενειών με μέλη ΑμεΑ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επωφελούνται του προγράμματος λαμβάνοντας στήριξη για την πρόσβαση σε δομές ΚΔΑΠΑμεΑ. Η διάθεση του επιπλέον ποσού των 18.500.000 ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για συμπερίληψη και ισότητα ευκαιριών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 vouchers.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος: το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας χρηματοδοτεί ήδη συμπληρωματικά προς τις λοιπές πηγές χρηματοδότησης, ύψους 291.200.000 ευρώ, vouchers για την πρόσβαση του συνόλου των δικαιούχων σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katsonopoylos
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μόλις 4 προσλήψεις αναπληρωτών για 36 κενά στη Γ’ Αθήνας - Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ, Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Θ. Κατσωνόπουλος (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): «Σταγόνα στον ωκεανό η Ε΄φάση προσλήψεων»
Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη
Διήμερο με κλειστά σχολεία, καταλήψεις και μαθητικό συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
Μαθητές: Κλειστά σχολεία, καταλήψεις και συλλαλητήριο στις 28/2 για τα Τέμπη