εκπαιδευτικος ΑΜΕΑ
«Διεκδικούμε ισότιμη πρόσβαση των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΕΚ - ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Έκτακτου Προσωπικού (Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών) του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑμεΑ  Θεσσαλονίκης της Δ.ΥΠ.Α. μετά από σχετικό ψήφισμά του εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση του προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους γονείς του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό για τον δίκαιο αγώνα τους.

Οι κτιριακοί χώροι, όπου λειτουργούν τα συγκεκριμένα ειδικά σχολεία, έχουν κριθεί ακατάλληλοι με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία τους.

Όπως επισημαίνουν, «είναι απαραίτητο να επιτευχθεί άμεσα μια οριστική λύση που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών, των μαθητριών και των εκπαιδευτικών τους».

«Διεκδικούμε την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στην εκπαίδευση. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των συναδέλφων και συναδελφισσών και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους αγώνα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη παπαδομαρκακης
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που κρύβεται, η χώρα είναι ακυβέρνητη» - Νέα επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Μαξίμου
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
Γιώργος Κακούσης
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –
Γιώργος Κακούσης: «Όλες οι συνναλαγές μου είναι νόμιμες – Από συναδέλφους πληροφορήθηκα ότι εμφανίζομαι ως ύποπτος»
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –