Εκπαιδευτικοί: «Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες» - Πάνω από το 70% στην απεργία-αποχή
«Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες», λένε οι εκπαιδευτικοί - Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή που ξεπέρασε το 70%

Για συντριπτική συμμετοχή στην απεργία-αποχή κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών».

Συμπληρώνουν, πως στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. 

«Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας», επισημαίνουν. 

Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. 

Αναλυτικά

Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή
Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. 

Τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έτσι, το τελευταίο όπλο στο οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός. Στα δικαστήρια πάει ο υπουργός παιδείας την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση! 

Η αυταρχική αυτή ενέργεια πρόκληση απέναντι σε όλο τον κλάδο που μαζικά αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι τεράστια παραδοχή της ήττας του υπουργείου. Ούτε οι δίκες, ούτε ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.

•    Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεδιόριστους,
•    Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης.  
•    Ενεργοποίησαν την αξιολόγηση σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας σε κάποιες περιοχές
•    Είδαν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και συμμετοχή στην απεργία αποχή στη μεγάλη πλειοψηφία των προϊσταμένων νηπιαγωγείων αλλά ακόμα και σε σημαντικό αριθμό διευθυντών σε όλη τη χώρα

Δεν κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο αγώνα.

Τώρα προχωράνε στην απελπισμένη κίνηση να βγάλουν την απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση.

Δεν θα τους περάσει.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι αξιολογικοί μηχανισμοί έστειλαν προσκλήσεις για αξιολόγηση ακόμα και σε συναδέλφισσες που βρίσκονται σε άδεια κύησης, στον τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης ή σε άδεια ανατροφής! Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν οι «άριστοι» πιστοί της αξιολόγησης με ποιες διαδικασίες ακριβώς θα αξιολογούσαν τις συναδέλφους;

Στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας. 

Συνεχίζουμε ενωτικά, απεργιακά, αγωνιστικά, στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Θα νικησουμε!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα