Εκπαιδευτικοί: «Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες» - Πάνω από το 70% στην απεργία-αποχή
«Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες», λένε οι εκπαιδευτικοί - Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή που ξεπέρασε το 70%

Για συντριπτική συμμετοχή στην απεργία-αποχή κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί του Α' Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών».

Συμπληρώνουν, πως στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. 

«Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας», επισημαίνουν. 

Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. 

Αναλυτικά

Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή
Το Υπουργείο στα δικαστήρια - εμείς στους αγώνες

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. 

Τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έτσι, το τελευταίο όπλο στο οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός. Στα δικαστήρια πάει ο υπουργός παιδείας την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση! 

Η αυταρχική αυτή ενέργεια πρόκληση απέναντι σε όλο τον κλάδο που μαζικά αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι τεράστια παραδοχή της ήττας του υπουργείου. Ούτε οι δίκες, ούτε ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.

•    Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεδιόριστους,
•    Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης.  
•    Ενεργοποίησαν την αξιολόγηση σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας σε κάποιες περιοχές
•    Είδαν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και συμμετοχή στην απεργία αποχή στη μεγάλη πλειοψηφία των προϊσταμένων νηπιαγωγείων αλλά ακόμα και σε σημαντικό αριθμό διευθυντών σε όλη τη χώρα

Δεν κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο αγώνα.

Τώρα προχωράνε στην απελπισμένη κίνηση να βγάλουν την απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση.

Δεν θα τους περάσει.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι αξιολογικοί μηχανισμοί έστειλαν προσκλήσεις για αξιολόγηση ακόμα και σε συναδέλφισσες που βρίσκονται σε άδεια κύησης, στον τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης ή σε άδεια ανατροφής! Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν οι «άριστοι» πιστοί της αξιολόγησης με ποιες διαδικασίες ακριβώς θα αξιολογούσαν τις συναδέλφους;

Στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας. 

Συνεχίζουμε ενωτικά, απεργιακά, αγωνιστικά, στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Θα νικησουμε!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός δασκάλα σε αίθουσα σχολείου με μαθητές
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν δύο επιπλέον Μισθολογικά Κλιμάκια από την 1η Ιανουαρίου - Τα πρώτα ονόματα
Οι πρώτες αποφάσεις για τη χορήγηση δυο επιπλέον Μισθολογικών Κλιμακίων σε εκπαιδευτικούς
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν δύο επιπλέον Μισθολογικά Κλιμάκια από την 1η Ιανουαρίου - Τα πρώτα ονόματα
zeygari
Πνιγμός και σεξ: Όταν ο πειραματισμός αγγίζει τα όρια του κινδύνου
Μια νέα έρευνα φέρνει στο φως πόσο διαδεδομένη έχει γίνει η πρακτική του πνιγμού ή στραγγαλισμού κατά τη σεξουαλική επαφή, αλλά και πόσο ελλιπής...
Πνιγμός και σεξ: Όταν ο πειραματισμός αγγίζει τα όρια του κινδύνου