Τραγικό! Μπλόκαραν το εφάπαξ εκπαιδευτικού για κλήσεις 20ετίας
Πέρασε ο αρμόδιος υπάλληλος της κούριερ, καρφίτσωσε στον τοίχο το μπιλιετάκι, το πήρε ο αέρας, ουδέποτε παραδόθηκε ενυπογράφως κάτι σε εμένα ή σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και τώρα τρέχω εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας»

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνει εδώ και μερικούς μήνες ένας 65χρονος εκπαιδευτικός, ο Ν.Γ, που δεν μπορεί να εισπράξει το εφάπαξ του, μετά τη συνταξιοδότηση του για κλήσεις του 2003 που ουδέποτε γνώριζε την ύπαρξη τους!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας, όπως και στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου) συνταξιοδοτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από 40 χρόνια ως καθηγητής, πήρε τη σύνταξη του και περίμενε πως και πως να πάρει και το εφάπαξ.

Ο καιρός περνούσε, το εφάπαξ δεν έμπαινε στο λογαριασμό και ο συνταξιούχος πέρασε την πόρτα της εφορίας όπου διαπίστωσε πως δεν είχε καμία εκκρεμότητα και του ζήτησαν να βγάλει μια φορολογική ενημερότητα.

Έκπληκτος εκείνος όταν προσπάθησε να την εκδώσει ηλεκτρονικά διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να το κάνει διότι χρωστούσε, εν αγνοία του, έξι κλήσεις από το μακρινό 2003.

«Δεν μου είχαν δώσει ποτέ κλήση, δεν είχα ενημερωθεί ότι υπήρχε κάτι που έπρεπε να είχα πληρώσει και όταν πήγα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου μου είπαν ότι «τρέχουν» όλα αυτά τα χρόνια και οι προσαυξήσεις που έχουν υπερδιπλασιάσει το σχετικό χρέος μου», λέει με οργή και αγανάκτηση στο Cretalive ο 65χρονος.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αρχεία της οικονομικής υπηρεσίας προκύπτει πως το 2019 με συστημένη επιστολή του είχαν κοινοποιήσει το χρέος, όμως ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε λάβει ενημέρωση. «Πέρασε ο αρμόδιος υπάλληλος της κούριερ, καρφίτσωσε στον τοίχο το μπιλιετάκι, το πήρε ο αέρας, ουδέποτε παραδόθηκε ενυπογράφως κάτι σε εμένα ή σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και τώρα τρέχω εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας» συμπληρώνει ο εκπαιδευτικός.

Τώρα, όπως αναφέρει, πρέπει να αρχίσει έναν αγώνα προκειμένου να υπάρξει κούρεμα των προσαυξήσεων, να εγκριθεί αυτό από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε το ακέραιο ποσό των κλήσεων να πληρωθεί. Για να μπορέσει τελικά ο 65χρονος να εισπράξει τους κόπους μιας ζωής, το εφάπαξ δηλαδή που περίμενε πως και πως ώστε να κλείσει τις «τρύπες» και να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του, όπως είχε προϋπολογίσει, αν δεν του προέκυπτε το αγκάθι των κλήσεων από το… πουθενά!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλλει την επιστροφή στην αυθεντική παιδεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας
Σε εφαρμογή τίθεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας