Τραγικό! Μπλόκαραν το εφάπαξ εκπαιδευτικού για κλήσεις 20ετίας
Πέρασε ο αρμόδιος υπάλληλος της κούριερ, καρφίτσωσε στον τοίχο το μπιλιετάκι, το πήρε ο αέρας, ουδέποτε παραδόθηκε ενυπογράφως κάτι σε εμένα ή σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και τώρα τρέχω εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας»

Μια απίστευτη περιπέτεια βιώνει εδώ και μερικούς μήνες ένας 65χρονος εκπαιδευτικός, ο Ν.Γ, που δεν μπορεί να εισπράξει το εφάπαξ του, μετά τη συνταξιοδότηση του για κλήσεις του 2003 που ουδέποτε γνώριζε την ύπαρξη τους!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας, όπως και στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου) συνταξιοδοτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από 40 χρόνια ως καθηγητής, πήρε τη σύνταξη του και περίμενε πως και πως να πάρει και το εφάπαξ.

Ο καιρός περνούσε, το εφάπαξ δεν έμπαινε στο λογαριασμό και ο συνταξιούχος πέρασε την πόρτα της εφορίας όπου διαπίστωσε πως δεν είχε καμία εκκρεμότητα και του ζήτησαν να βγάλει μια φορολογική ενημερότητα.

Έκπληκτος εκείνος όταν προσπάθησε να την εκδώσει ηλεκτρονικά διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να το κάνει διότι χρωστούσε, εν αγνοία του, έξι κλήσεις από το μακρινό 2003.

«Δεν μου είχαν δώσει ποτέ κλήση, δεν είχα ενημερωθεί ότι υπήρχε κάτι που έπρεπε να είχα πληρώσει και όταν πήγα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου μου είπαν ότι «τρέχουν» όλα αυτά τα χρόνια και οι προσαυξήσεις που έχουν υπερδιπλασιάσει το σχετικό χρέος μου», λέει με οργή και αγανάκτηση στο Cretalive ο 65χρονος.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αρχεία της οικονομικής υπηρεσίας προκύπτει πως το 2019 με συστημένη επιστολή του είχαν κοινοποιήσει το χρέος, όμως ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε λάβει ενημέρωση. «Πέρασε ο αρμόδιος υπάλληλος της κούριερ, καρφίτσωσε στον τοίχο το μπιλιετάκι, το πήρε ο αέρας, ουδέποτε παραδόθηκε ενυπογράφως κάτι σε εμένα ή σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο και τώρα τρέχω εγώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας» συμπληρώνει ο εκπαιδευτικός.

Τώρα, όπως αναφέρει, πρέπει να αρχίσει έναν αγώνα προκειμένου να υπάρξει κούρεμα των προσαυξήσεων, να εγκριθεί αυτό από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε το ακέραιο ποσό των κλήσεων να πληρωθεί. Για να μπορέσει τελικά ο 65χρονος να εισπράξει τους κόπους μιας ζωής, το εφάπαξ δηλαδή που περίμενε πως και πως ώστε να κλείσει τις «τρύπες» και να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του, όπως είχε προϋπολογίσει, αν δεν του προέκυπτε το αγκάθι των κλήσεων από το… πουθενά!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα