πιερρακακης
Μέχρι σήμερα οι αλλοδαποί μπορούσαν να εγγραφούν -με δίδακτρα- μόνο σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ. Επίσης προβλέπεται δυνατότητα διαφοροποίησης του ύψους των διδάκτρων ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσω προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτωνμεταξύ φοιτητών από χώρες ΕΕ και τρίτες χώρες.

Ανάμεσα σε όσα παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά με το νομοσχέδιό του για τα ιδιωτικά ΑΕι, περιλαμβάνεται και μια διάταξη που εισάγει δίδακτρα στα δημόσια ΑΕΙ δια της πλαγίας οδου, δηλαδή στους αλλοδαπούς φοιτητές, που αποκτούν τώρα δυνατότητα να εγγραφούν σε ελληνόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα!

Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Ενίσχυση διεθνοποίησης δημοσίων πανεπιστημίων» προβλέπεται επιβολή διδάκτρων για αλλοδαπούς φοιτητές, σε ελληνόφωνα προγράμματα σπουδών.

«Θεσμοθέτηση δυνατότητας εγγραφής αλλοδαπών φοιτητών στα ελληνόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα, με μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τον πρώτο χρόνο. Ο αριθμός των φοιτητών και το ύψος των διδάκτρων καθορίζεται από τα ιδρύματα»,

αναφέρει η σχετική διάταξη.

διδακτρα

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούσαν να εγγραφούν -με δίδακτρα- μόνο σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ.

Επίσης προβλέπεται δυνατότητα διαφοροποίησης του ύψους των διδάκτρων ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων μεταξύ φοιτητών από χώρες ΕΕ και τρίτες χώρες.

Περισσότερα σε λίγο...

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αποφοτοι
Μουσικοφιλολογική βραδιά για τον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος» τιμά το έργο του δημιουργού με εισηγήσεις, λογοτεχνική προσέγγιση και ζωντανή μουσική παρουσία
Μουσικοφιλολογική βραδιά για τον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη
viasmos
Ρόδος: Κάθειρξη 10 ετών σε 56χρονο που βίαζε την κόρη του και απέκτησε παιδί μαζί της
Η κοπέλα κατήγγειλε πως για τουλάχιστον 12 χρόνια, από την ηλικία των 16 ετών βίωνε ένα μαρτύριο
Ρόδος: Κάθειρξη 10 ετών σε 56χρονο που βίαζε την κόρη του και απέκτησε παιδί μαζί της