ΕΜΠ
Δείτε τη νέα Απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ εδώ

«Ναι στις εξετάσεις εξ αποστάσεως αφού διασφαλιστεί το αδιάβλητό τους».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά τη νέα της έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή, το απόγευμα.

Δείτε τη νέα Απόφαση της Συγκλήτου ΕΔΩ

emp_nea_apofasi

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί Εγκύκλιος του Yπουργείου Παιδείας προς τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με την οποία απαιτείται η συμμόρφωση των Συγκλήτων στις «γραμμές και οδηγίες της εποπτεύουσας αρχής τους», ενώ επισημαίνεται ρητά πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος «δημιουργεί δεσμία αρμοδιότητα των οργάνων των ΑΕΙ ως προς την άσκηση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων τους» και ως εκ τούτου «δεσμία αρμοδιότητα της Συγκλήτου των ΑΕΙ».

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σύμφωνα με την Εγκύκλιο θεωρείται υποχρεωτική  η τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια που τελούν υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Η Σύγκλητος […] οφείλει να ασκήσει την αρμοδιότητά της και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, και συγκεκριμένα αφ’ ενός να διαπιστώσει αν πράγματι υφίσταται αδυναμία διεξαγωγής της αξιολόγησης και αφ’ ετέρου να εκδώσει απόφασή της (όμοια με αυτήν που ίσχυσε κατά την περίοδο του Covid-19), με την οποία να λαμβάνει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης με γνώμονα το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα