αρχαιολογικό Κρήτης
«Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις ενάντια στη διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια, πράξη που προσθέτει ένταση στην αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητριών, φοιτητών και διδακτικού προσωπικού για την υπεράσπιση των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων, ενώ στον «αέρα» είναι και η εξεταστική μετά την παραίτηση του προέδρου, Ηλία Κολοβού και του αντιπροέδρου, Δημήτρη Μποσνάκη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Οι παραιτήσεις

Οι παραιτήσεις αποτελούν αντίδραση στην απόφαση που λήφθηκε για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και τη στήριξη στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο εξέφρασε ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μάλιστα με σημερινή τους ανακοίνωση οι Διδάσκοντες αντιτίθενται στην απόφαση της Συγκλήτου και ζητάνε από τους καθηγητές αποχή από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά με τις παραιτήσεις η γραμματεία του τμήματος εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία «ενημερώνει τους/τις φοιτητές/τριες ότι, κατόπιν της υποβολής των παραιτήσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Τμήματος, δεν είναι εφικτό προς το παρόν να προγραμματιστεί η εξέταση των μαθημάτων». Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφήνει θολό το τοπίο της εξεταστικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιώτες, φαντάροι σε στάση προσοχής με φόντο την ελληνική σημαία
Ένοπλες Δυνάμεις: Όλα αλλάζουν από αύριο 24/2 στη στρατιωτική θητεία
Τέλος η στρατιωτική θητεία σε Αεροπορία και Ναυτικό – Πρεμιέρα με την Α' ΕΣΣΟ στη βασική εκπαίδευση των 10 εβδομάδων, «μισθός» 100 ευρώ, έρχεται...
Ένοπλες Δυνάμεις: Όλα αλλάζουν από αύριο 24/2 στη στρατιωτική θητεία
Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Ζιαζιάς
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι ο γιατρός Δημήτρης Ζιαζιάς τον χτύπησε ενώ προαναγγέλλει νέα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Κατσωνόπουλος Θοδωρής
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Συνάντηση ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα: Θετική εξέλιξη, αλλά με επιφυλάξεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη