workshop
Ανακοίνωση από τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου σχετικά με όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Βασικά σημεία ήταν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, η σύσταση νέων οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση, λειτουργικά θέματα του ΠΥΣΠΕ Β' Αθήνας και θέματα λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 – 1 – 2024 στις 14:00 συνάντηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας κατόπιν αιτήματος του σωματείου μας.

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου τέθηκαν τα εξής θέματα:

  • κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικών (με έμφαση στην αδυναμία κάλυψης των αναρρωτικών αδειών των εκπαιδευτικών και των κενών στην παράλληλη στήριξη),
  • σύσταση νέων οργανικών θέσεων στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας (με έμφαση στην σύσταση οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών κ.λπ.),
  • θέματα λειτουργίας του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας (με έμφαση στα ζητήματα αναγνώρισης συνάφειας σε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών),
  • θέματα λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (με έμφαση στην αδυναμία συγκρότησης της ομώνυμης επιτροπής και στην μη λειτουργία της μέχρι στιγμής).

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ήταν ότι: α) δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό διότι, όπως επικαλέστηκαν, υπάρχουν περισσεύματα ωρών από εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ενώ οι Δ/ντές – Δ/ντριες, όπως μας είπαν, δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο και ενίοτε μπορούν να καλύπτουν τα έκτακτα κενά που προκύπτουν ενώ για τις παράλληλες στηρίξεις μας είπαν ότι όποιο κενό προκύπτει πλέον θα καλύπτεται εκ των ενόντων αφού αναμένονται ελάχιστες επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών, β) για το ζήτημα της σύστασης νέων οργανικών θέσεων η πρόταση που έκανε η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για σύσταση νέων οργανικών θέσεων προς το ΥΠΑΙΘΑ αφορούσε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών της Π. Ε. εκτός των Δασκάλων και Νηπιαγωγών γενικής αγωγής ενώ ελάχιστες οργανικές θέσεις ζητήθηκε να συσταθούν και για τους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής, γ) για το ζήτημα της λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ο Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας υπεραμύνθηκε για τον τρόπο λήψης αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ σε ζητήματα αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών επικαλούμενος την «νομιμότητα» την οποία εφαρμόζει, δ) για το ζήτημα της μη συγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας μας είπε ότι δεν είναι δικής του αρμοδιότητας το θέμα και αναγνωρίζει το δίκιο μας ενώ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τόνισε προς τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε είδους (έκτακτα κενά λόγω αναρρωτικών αδειών – κενά παράλληλης στήριξης κ.λπ.) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία και νηπιαγωγεία μας όπου όταν λείψει κάποιος εκπαιδευτικός με ολιγοήμερη άδεια δεν αναπληρώνεται σχεδόν ποτέ από την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας ενώ ακόμα και τώρα (Ιανουάριος 2024) δεκάδες είναι τα κενά στην παράλληλη στήριξη.

Τονίσαμε ακόμα την αντίθεσή μας με τις επιλογές της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με την μη κατάθεση πρότασης προς το ΥΠΑΙΘΑ για σύσταση οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. στη Διεύθυνσή μας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες δίνοντας το παράδειγμα της μη σύστασης νέων οργανικών θέσεων για τα Νηπιαγωγεία με αναβάθμισή τους σε 4/θέσια και άνω ώστε να καταλάβουν οργανική θέση οι νεοδιόριστες Νηπιαγωγοί που παραμένουν στην διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και να μειωθεί και το ωράριο των Νηπιαγωγών στα επίπεδα των υπολοίπων εκπαιδευτικών της Π. Ε. αλλά και το παράδειγμα της μη σύστασης των απαραίτητων οργανικών θέσεων που χρειαζόμαστε για εκπαιδευτικούς της Θεατρικής Αγωγής.

Τέλος για την μη έγκριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας σε αναπληρωτές συναδέλφους μας, όταν όμορα ΠΥΣΠΕ τα είχαν αναγνωρίσει κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας και θέσαμε, για άλλη μια φορά, την κάθετη αντίθεσή μας με αυτές τις επιλογές – αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας των οποίων διεκδικούμε την άρση.

Για το ζήτημα της μάχης του κλάδου μας ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4823/2021 & 4692/2020 ενημερώσαμε τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι θα επανακάμψουμε από κοινού με τα όμορα εκπαιδευτικά σωματεία της Π. Ε. της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, με νέα παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα αυτό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας