Thumbnail
ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν εκφοβισμό στα σχολεία μας. Καταγγέλλουμε την προσαγωγή διευθυντή σχολείου του συλλόγου μας στο αστυνομικό τμήμα, μετά από ανυπόστατη καταγγελία γονέα

Το ζήτημα της προσπάθειας της Αστυνομίας και των Εισαγγελικών αρχών να παρέμβουν στο τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, θίγει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αριστοτέλης.

Αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με άνδρες της αστυνομίας,οι οποίοι εν ώρα μαθήματος, μπήκαν σε σχολική μονάδα της Αττικής και ανάγκασαν τον Διευθυντή Σχολείου να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα μετά απο μήνυση γονέα.

Ο σύλλογος καταγγέλλει το περιστατικό και τονίζει: "Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας γιατί ανέχεται και ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές που βάζουν στο στόχαστρο την παιδαγωγική και εσωτερική ζωή του σχολείου! Οι πλατφόρμες επώνυμων κι ανώνυμων καταγγελιών που έχει εγκαθιδρύσει το ΥΠΑΙΘΑ καθώς και την πλατφόρμα φακελώματος εκπαιδευτικών (το epeitharxika) οδηγούν σε αντίστοιχες καταστάσεις και ευνοούν τη βιομηχανία καταγγελιών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης

Καταγγέλλουμε τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου. Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε την Πέμπτη 25.1.2024, στα διαρκή περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό με στόχο τους εκπαιδευτικούς και έχουν ως απώτερη επιδίωξη την στοχοποίηση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του.

Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων έκπληκτων μαθητών γονιών κι εκπαιδευτικών, περιπολικό της αστυνομίας προσήλθε στο 66ο Δημ. Σχ. Αθηνών, σχολείο του συλλόγου μας, παρέλαβε το Δ/ντή και τον μετέφερε στο Α.Τ. για να καταθέσει σε υποτιθέμενη μήνυση των γονέων.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο και υποθάλπει τον κοινωνικό εκφασισμό, τις ανοιχτές γραμμές καταγγελιών, τα καρφώματα και την ηθική εξόντωση των εκπαιδευτικών, να επιλαμβάνεται η αστυνομία για καθαρώς παιδαγωγικά  θέματα και να εξευτελίζει συναδέλφους μπροστά στα μάτια των μαθητών τους. Είναι απαράδεκτο να οδηγείται ένα εκπαιδευτικός στο τμήμα εν ώρα λειτουργίας του σχολείου,  εξαιτίας μιας καταγγελίας, η οποία μάλιστα, ήταν εντελώς ανυπόστατη.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με γνώμονα την παιδαγωγική προστασία του μαθητή, σε αντίθεση με τις προκαταλήψεις των γονέων του, ενήργησαν με πλήρες συναίσθημα ευθύνης απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα του μαθητή τους. Γι’ αυτό καταγγέλθηκαν από τους γονείς, οι οποίοι αρνούνται συστηματικά τις γνωματεύσεις των υπεύθυνων επιστημονικών εκπαιδευτικών φορέων και στοχοποιούν το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

Το σωματείο μας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και βρέθηκε στο πλευρό του συναδέλφου με παρουσία μελών του ΔΣ, άλλων μελών του Αριστοτέλη καθώς και δικηγόρου που κάλεσε το σωματείο μας για τη νομική υποστήριξή του διευθυντή μέλους μας.

Όλα ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, όταν και ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε καμία αξιόποινη πράξη από την μεριά του διευθυντή, αφού αυτός λειτούργησε με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στον συνάδελφο. Κανείς/καμιά εκπαιδευτικός μόνη/ος και ανυπεράσπιστη/ος απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία που ποινικοποιεί τον παιδαγωγικό μας ρόλο ! 

Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι δε θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση και το διασυρμό κανενός σχολείου και κανενός συναδέλφου! Έξω από τα σχολεία η αστυνομία!

Καταγγέλλουμε το περιστατικό και καλούμε όλα τα σχολεία να ενημερώνουν τον σύλλογο για οτιδήποτε ανάλογο! Αρνούμαστε οι συναδελφοι/ισσες μας να βρίσκονται αντιμέτωπες/οι με τέτοιες καταστάσεις. Στο υποβαθμισμένο σχολείο της αγοράς, που κυβερνήσεις και ΥΠΑΙΘ διαλύουν τον όποιο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει, που με κόπο και τρομερή αντοχή και επιμονή οι εκπαιδευτικοί κρατάμε όρθιο για χρόνια τώρα, δεν θα ανεχτούμε τρομοκρατικές και εκφοβιστικές συμπεριφορές.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας γιατί ανέχεται και ενθαρρύνει τέτοιες πρακτικές που βάζουν στο στόχαστρο την παιδαγωγική και εσωτερική ζωή του σχολείου! Οι πλατφόρμες επώνυμων κι ανώνυμων καταγγελιών που έχει εγκαθιδρύσει το ΥΠΑΙΘΑ καθώς και την πλατφόρμα φακελώματος εκπαιδευτικών (το epeitharxika) οδηγούν σε αντίστοιχες καταστάσεις και ευνοούν τη βιομηχανία καταγγελιών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε σύμμαχοι απέναντι στα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν η εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, με μοναδικό υπεύθυνο τη συστηματική και διαχρονική πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου από το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι για τίποτε από τα παραπάνω δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Είναι επίσης προφανές και ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς. Αντίθετα μέσα από τέτοιες αντιπαραθέσεις αποπροσανατολίζονται, συγκαλύπτονται οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘA.

Και μάλιστα, το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση με πρακτικές και νομοθετήματα αυταρχισμού, υπογραμμίζει πως για οτιδήποτε συμβαίνει στα σχολεία ή στα πανεπιστήμια αυτό αντιμετωπίζεται με βία και καταστολή. Αναρίθμητα τα περιστατικά διώξεων από τους διευθυντές εκπαίδευσης εναντίον εκπαιδευτικών, η αστυνομία τις τελευταίες μέρες συλλαμβάνει ανήλικους μαθητές μέσα από κατειλημμένα σχολεία και οι φοιτητικές καταλήψεις απειλούνται με εισβολή της αστυνομίας και όλα αυτά ενάντια στην νεολαία που αγωνίζεται για δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο!

Μαζί με τους γονείς, να σταθούμε δίπλα στους μαθητές/τριες μας και το δημόσιο σχολείο, να οικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να πάρουμε αποφάσεις κοινού αγώνα!

Kαλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς να μην ανεχτούν τέτοιες στάσεις, πρακτικές, να ενημερώσουν και να καταγγείλουν στον σύλλογο κάθε ανάλογο συμβάν.  
Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τη ΔΟΕ, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων σε ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης  κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος του υπουργείου Παιδείας και την αστυνομική αυθαιρεσία που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα