sxoleio-astynomia
Σεν είναι αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα να ποινικοποιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες προσπάθειας της Αστυνομίας και των Εισαγγελικών αρχών να παρέμβουν στο τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας.

Αυτή τη φορά, άνδρες της αστυνομίας, εν ώρα μαθήματος, μπήκαν σε σχολική μονάδα της Αττικής και ανάγκασαν τον Διευθυντή Σχολείου να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής συνελήφθη μετά από μήνυση γονέα, η οποία έχει σχέση με το χειρισμό από πλευράς σχολείου υπόθεσης μαθητή με παράλληλη στήριξη. 

Σεν είναι αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα να ποινικοποιούνται τα προβλήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Η προσπάθεια διαμεσολάβησης και η συνεργατική διευθέτηση θα επιθυμούσαμε να υιοθετούνται και να προκρίνονται  από τους αρμόδιους θεσμούς σε αντίθεση με παρεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η είσοδος της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου και η προσαγωγή εκπαιδευτικών και μαθητών, στο ατυνομικό τμήμα.

Παρόμοιο  γεγονός συνέβη και παλιότερα (Νοέμβριος 2022) στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας (ΕΝΕΕΓΥΛ). 

Τότε και πάλι αξιωματικοί της Ασφάλειας με πολιτικά προσήλθαν στο χώρο του σχολείου μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε γονέας. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα έντονη και υβριστική λογομαχία μεταξύ μαθητών στον προαύλιο χώρο.

Οι αστυνομικοί συνομίλησαν με τη Διευθύντρια στο γραφείο της και απαίτησαν να δουν φακέλους μαθητών του σχολείου, κάτι που αντίκειται στις διατάξεις περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και εν συνεχεία ακολουθώντας την εντολή της Εισαγγελίας για εφαρμογή της διαδικασίας του αυτόφωρου, προσήγαγαν τη Διευθύντρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας.

Το γεγονός είχαν καταγγείλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Εύβοιας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

(φωτο αρχείου)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026