Κεραμέως
«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα», δήλωσε η Ν. Κέραμεως

Την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων υποστήριξε η υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Μιλώντας στο open, η Ν. Κεραμέως υποστήριξε πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα και μπορεί να να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό.

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως «Έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα και τους πολίτες. Το πρώτο είναι το δικαίωμα της επιλογής, το δεύτερο είναι πως η δυνατότητα ίδρυσης τους μπορεί να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό. Το τρίτο είναι πολύ σημαντικά οφέλη. Αντί να βλέπουμε οικογένειες να πληρώνουν για τα παιδιά τους για να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί να μην τα κρατήσουμε εδώ και να προσελκύσουμε φοιτητές και από το εξωτερικό;».

Απαντώντας στις επικρίσεις, η υπουργός τόνισε πως «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα χρόνια 19-23 αυξήθηκε η χρηματοδότηση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κατά 29%, αυξήθηκαν πρωτοβουλίες όπως το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ποδηλατόδρομος στην Αθήνα
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Ολική ανατροπή στον χάρτη των μετακινήσεων: Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων που ενώνει 10 σταθμούς Μετρό και 12 σχολεία
Αθήνα: Νέος ποδηλατόδρομος 25 χιλιομέτρων ενώνει την πόλη – Πού θα κατασκευαστεί
Καρυστιανου Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»
«Της εύχομαι κάθε επιτυχία. Μακάρι να βάλει τον Καραμανλή στη φυλακή, όπως μου το ορκίστηκε», δήλωσε για τη Μαρία Καρυστιανού ο Παύλος Ασλανίδης
Ασλανίδης: «Ή εμείς ή Μαρία θα βάλουμε τον Καραμανλή φυλακή»