τάξη
Τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί (24/01) σε Γυμνάσιο στον Βόλο, καθώς ένας καθηγητής την ώρα του μαθήματος κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο καθηγητής ένιωσε την ώρα του μαθήματος μία έντονη αδιαθεσία, προσπάθησε να πλησιάσει την έδρα και να ακουμπήσει αλλά δεν τα κατάφερε και λιποθύμησε.

Οι μαθητές έντρομοι ενημέρωσαν άμεσα τους καθηγητές από τις διπλανές αίθουσες, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο υποβασταζόμενο στο ισόγειο της σχολικής μονάδας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να τον παραλαμβάνουν και να τον μεταφέρουν στο «Αχιλλοπούλειο» για εξετάσεις.

Δεν υπάρχει ασανσέρ

Όπως αναφέρει ο taxidromos.gr, ο καθηγητής έπρεπε να κατέβει από τον όροφο όπου είναι η αίθουσα που έκανε μάθημα στο ισόγειο, ωστόσο στην κατάστασή του, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σκάλα και ασανσέρ στο κτίριο δεν υπάρχει.

Συνάδελφοί του τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο και να μπορέσει να τον πάρει πλήρωμα του ΕΚΑΒ για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το συμβάν προκάλεσε την αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς, που επί σειρά ετών ασκούν πιέσεις για την εγκατάσταση ασανσέρ στα διώροφα σχολεία, προκειμένου να εξυπηρετούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

«Σε όλα τα παλιά σχολεία υφίσταται ζήτημα. Ασανσέρ δεν υπάρχουν μολονότι χρειάζονται», αναφέρουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, ιδίως σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπως το συγκεκριμένο των 650 μαθητών, όλο και κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός θα έχει κινητικό πρόβλημα.

«Υπάρχουν μαθητές με πατερίτσες λόγω τραυματισμών που δεν μπορούν να ανέβουν στις αίθουσές τους και κάθε φορά αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ολόκληρα τμήματα σε κάτω αίθουσες για να είναι προσβάσιμα από τραυματισμένους μαθητές. Το θέμα είναι όμως ότι κι εμείς ως καθηγητές μεγαλώνουμε ηλικιακά, μπορεί να έχουμε κάποιο κινητικό πρόβλημα ή τραυματισμό. Επί σειρά ετών ζητούμε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται έκτακτες καταστάσεις», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σοδα
Μαγειρική σόδα και οξυζενέ: Ένα απλό δίδυμο με εντυπωσιακή δράση στον καθαρισμό
Παρότι δεν διαθέτουν εντυπωσιακή συσκευασία ή έντονα αρώματα, ο συνδυασμός τους αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικός απέναντι σε λεκέδες, μούχλα...
Μαγειρική σόδα και οξυζενέ: Ένα απλό δίδυμο με εντυπωσιακή δράση στον καθαρισμό
τεχνητή
Πώς η φαντασία, τα Μαθηματικά και η τεχνητή νοημοσύνη συναντιούνται στο άγνωστο
Από τη λογοτεχνική φαντασία στις ριζικές επιστημονικές τομές και την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η φαντασία, τα Μαθηματικά και η τεχνητή νοημοσύνη συναντιούνται στο άγνωστο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Από το ΕΠΑΛ στην κορυφή: Μαθητές που έσπασαν κάθε ρεκόρ στις πανελλαδικές
Ιστορίες αριστείας και επιμονής από μαθητές διαφορετικών διαδρομών που απέδειξαν ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να γίνουν εφαλτήριο ζωής
Από το ΕΠΑΛ στην κορυφή: Μαθητές που έσπασαν κάθε ρεκόρ στις πανελλαδικές