Πανελλήνιοι Αγώνες ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου: Η εγκύκλιος για τη διεξαγωγή τους
Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή και να είναι γεννημένοι/ες κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 και κατά το έτος 2009 μόνο οι φοιτούντες/σες στην Α΄ Λυκείου

Την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ, με τις αναλυτικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή  των Πανελληνίων Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ελλάδας και Κύπρου σχολικού έτους 2023-2024, απέστειλε στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας.

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ

 1. Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

 2. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/31.5.2019  κοινής υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β΄ 2005) και να είναι γεννημένοι/ες κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 και κατά το έτος 2009 μόνο οι φοιτούντες/σες στην Α΄ Λυκείου.  

Σημειώνεται ότι, βάσει των επίσημων κειμένων αναφοράς  της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF), στα παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα δύνανται να συμμετάσχουν μόνο οι γεννηθέντες/γεννηθείσες κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008 και μόνο εφόσον δεν έχουν απωλέσει τη μαθητική ιδιότητα κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων. 

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ/ΑΛΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ  

1. Σχολική αθλητική ταυτότητα (πλατφόρμα myschool) όπου αναφέρεται η Βεβαίωση Ιατρού στην οποία αναγράφεται ότι  επιτρέπεται η συμμετοχή του/της μαθητή/μαθήτριας σε Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων. Η ανωτέρω Βεβαίωση πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ  έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.  Σημειώνεται ότι στη Σχολική Αθλητική Ταυτότητα πρέπει να υπάρχει, εκτός των άλλων, σφραγίδα και υπογραφή του/της Διευθυντή/Διευθύντριας στο πεδίο που αφορά στο Α.Δ.Υ.Μ. και αναφέρεται η τάξη φοίτησης του/της μαθητή/μαθήτριας.  

Επισήμανση: Οι μαθητές/μαθήτριες που κατέχουν Κάρτα Υγείας Αθλητή/Αθλήτριας σε ισχύ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152/8.8.2018 κοινή υπουργική απόφαση «Κάρτα Υγείας Αθλητή» (Β΄3254),  έως και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, δύνανται να την προσκομίσουν (ως πρωτότυπο έγγραφο) αντί για τη Βεβαίωση Ιατρού.

 2. Κατάσταση Συμμετοχής του σχολείου για τα ομαδικά αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και του Ποδοσφαίρου (Υπόδειγμα Κατάστασης Συμμετοχής Ομαδικών Αθλημάτων 2).

3. Κατάσταση Συμμετοχής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα ομαδικά αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και του Ποδοσφαίρου (Υπόδειγμα Κατάστασης Συμμετοχής Ομαδικών Αθλημάτων 3).

4. Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα/επιτρόπου (Yπόδειγμα 4 ΥΔ) για τη συμμετοχή του/της μαθητή/μαθήτριας σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, η οποία παραμένει στην οικεία σχολική μονάδα και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια συμπληρώνει με τη σημείωση ΝΑΙ το αντίστοιχο πεδίο στην Κατάσταση Συμμετοχής.  

5. Κατάσταση Συμμετοχής του σχολείου για το ατομικό άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού  (Υπόδειγμα θα αποσταλεί με την εγκύκλιο που αφορά στο συγκεκριμένο άθλημα). 

6. Κατάσταση Συμμετοχής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το ατομικό άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού  (Υπόδειγμα θα αποσταλεί με την εγκύκλιο που αφορά στο συγκεκριμένο άθλημα).  

7. Καταστάσεις Συμμετοχής για τα ομαδικά και τα ατομικά αθλήματα που ανήκουν στα «Άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα», εκτός του αθλήματος Κλασικού Αθλητισμού (Υποδείγματα θα αποστέλλονται ως συνημμένα αρχεία με την Προκήρυξη εκάστου αθλήματος).

 8. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου κάθε μαθητή/μαθήτριας, ενώ οι πρόσφυγες μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν κανονικά σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσκομίζουν άδεια διαμονής ή τρίπτυχο προκαταγραφής ή πλήρους καταγραφής.     

Δείτε όλη την εγκύκλιο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

palaistini
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε
Το πρώτο βραβείο του World Press Photo σε φωτογραφία με Παλαιστίνια που θρηνεί τη νεκρή ανιψιά της
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε