φοιτητες προπυλαια
Με παλμό οι φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς διαδηλώνουν με σύνθημα «Οχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητες, εκπαιδευτικοί και γονείς βρίσκονται ήδη στα Προπύλαια από όπου ξεκινά σε λίγο το νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Ανάλογα συλλαλητήρια εξελίσσονται στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, στα Ιωάννινα, στο Βόλο, στη Φλώρινα, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Κέρκυρα, και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ και το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που επίσης κήρυξε στάση εργασίας, αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Στο μεταξύ, οι καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστημιακά Τμήματα και σχολές έχουν πολλαπλασιαστεί, παρά τις κυβερνητικές απόπειρες να εμφανιστούν μεμονωμένες. Μεγάλη μερίδα των σχολείων έχουν κλείσει σήμερα. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας η οποία καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς με σύνθημα: «Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους».

Υπό κατάληψη βρίσκονται και οι εννέα σχολέςτου Πολυτεχνείου Αθήνας,  με αποφάσεις των Γ.Σ. των φοιτητών (Μηχανολόγοι, Μεταλλειολόγοι, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Χημικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Ναυπηγοί). Στο ΕΚΠΑ, κατειλημμένες είναι η Φιλοσοφική, Νομική, Βιολογικό, Νοσηλευτική, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Πληροφορικής, κα.

Σε κατάληψη είναι επίσης το Πάντειο, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιά τουλάχιστον ως τις 23 Ιανουαρίου, όπως και σχεδόν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και πολλές σχολές σε ιδρύματα της περιφέρειας, όπως το ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ< Ιωαννίνων, Κρήτης, κα..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Μετά τις αντιδράσεις απέσυρε τη ρύθμιση εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ
Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για παροχή έργου από ιδιώτες στο ΕΣΥ - Oι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Γεωργιάδης: Μετά τις αντιδράσεις απέσυρε τη ρύθμιση εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ