Συλλαλητήριο
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
Κοινός αγώνας κατά του νομοσχεδίου-«καταστροφέα» της δημόσιας παιδείας στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα στις 18 Ιανουαρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να ανοίξει το δρόμο στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις έχουν οργανωθεί στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12:00 στην Καμάρα και στην Πάτρα στις 11:30 στην πλατεία Γεωργίου.

Μεγάλη συμμετοχή

Πολλοί είναι οι φορείς που έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. και δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν στόχο να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο-«έκτρωμα».

«Γιατί αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είναι να σπουδάζει σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, να παρέχει πτυχία με αξία για να εργαστεί με δικαιώματα. Αυτό που ζητούν οι νέοι για να μη στραφούν στη μετανάστευση είναι ένα μέλλον που δεν θα χαρακτηρίζεται από την ετεροαπασχόληση, τις κακοπληρωμένες θέσεις και την ελαστική εργασία», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ανάμεσα σε άλλα.

Μαθητές θα βρεθούν επίσης στα συλλαλητήρια, ενώ όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, υπάρχουν «4+1 λόγοι για μαθητικό ξεσηκωμό!»:

  1. «Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει την αδικία νόμο με την ίδρυση πανάκριβων ιδιωτικών πανεπιστημίων.
  2. Γιατί το "Εθνικό Απολυτήριο", που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση, σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α', Β' και Γ' Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!
  3. Γιατί τα ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή.
  4. Για να φωνάξουμε ως εδώ! Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει υπουργείο "ιδιωτικής" Παιδείας.

Στα παραπάνω προστίθεται και ένας ακόμα λόγος: Γιατί, ήδη έγιναν εκατοντάδες καταλήψεις, ήμασταν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στον δρόμο στην πρώτη μας πορεία και πάμε τώρα να γίνουμε περισσότεροι».

Παρέμβαση ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 15 Ιανουαρίου, φοιτητές στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου προχώρησαν σε κατάληψη για να δείξουν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αστυνομικές δυνάμεις τον ΜΑΤ κατέφυγαν σε βίαιη παρέμβαση εναντίον όσων είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, τραυματίζοντας φοιτητές και ερευνητές, ενώ θύμα της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής ήταν κατά πληροφορίες και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., δηλώνοντας παράλληλα την στήριξή του στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
protomagia 2025
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες
Με γαρύφαλλα, υψωμένες γροθιές και συνθήματα στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες
filologoi_1.jpg
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης
Μόνο οι αγώνες θα φέρουν τη λύση, δηλώνει η Ένωση, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων και την απουσία μέτρων ασφάλειας στους χώρους...
Πόλεμοι, λιτότητα και ερείπια στο Δημόσιο Σχολείο: Οι φιλόλογοι καταγγέλλουν την πολιτική υποβάθμισης