ΕΜΠ1
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωσε εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. μετά την εισβολή ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει ακόμα μία παρέμβαση των ΜΑΤ σε φοιτητικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου φοιτητές έκαναν κατάληψη με στόχο την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Φυσικά, η αστυνομική βία και αυτή το φορά είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό παρευρισκόμενων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. καταδικάζοντας το συμβάν, ενώ τονίζει ότι αντί να υπάρξουν πρακτικές βελτιώσεις στο Ε.Μ.Π., η κυβέρνηση επιλέγει την αξιοποίηση δυνάμεων καταστολής.

«Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, δηλώνεται η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας.

Με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γη
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
Από την Αρχαία Αλεξάνδρεια στη σύγχρονη σχολική τάξη - Πώς θα γίνει η μέτρηση
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
δασκάλα
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Αναλυτικά τα στοιχεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Γυμναστική
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα
Η σανίδα (plank), παρά τη στατική της φύση, θεωρείται από τους ειδικούς ως μία από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις, προσφέροντας εντυπωσιακά...
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα