ΕΜΠ1
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωσε εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. μετά την εισβολή ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει ακόμα μία παρέμβαση των ΜΑΤ σε φοιτητικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου φοιτητές έκαναν κατάληψη με στόχο την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Φυσικά, η αστυνομική βία και αυτή το φορά είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό παρευρισκόμενων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. καταδικάζοντας το συμβάν, ενώ τονίζει ότι αντί να υπάρξουν πρακτικές βελτιώσεις στο Ε.Μ.Π., η κυβέρνηση επιλέγει την αξιοποίηση δυνάμεων καταστολής.

«Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, δηλώνεται η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας.

Με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
μαθηματικο
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου, κ. Μιχάλης Ζάχος,
Μαθηματικά στην πράξη: Το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας γιορτάζει το 6ο Πανελλήνιο Μαθη(μα)τικό Φεστιβάλ
efeteio
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο με γεμάτο περίστροφο μετά από πολύωρη αναζήτηση – Φέρεται να είχε σχεδιάσει τη διαφυγή του
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε στον ΕΦΚΑ και στο Εφετείο