ΕΜΠ1
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωσε εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. μετά την εισβολή ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει ακόμα μία παρέμβαση των ΜΑΤ σε φοιτητικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου φοιτητές έκαναν κατάληψη με στόχο την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Φυσικά, η αστυνομική βία και αυτή το φορά είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό παρευρισκόμενων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. καταδικάζοντας το συμβάν, ενώ τονίζει ότι αντί να υπάρξουν πρακτικές βελτιώσεις στο Ε.Μ.Π., η κυβέρνηση επιλέγει την αξιοποίηση δυνάμεων καταστολής.

«Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, δηλώνεται η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας.

Με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασέλγεια
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 55χρονη κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
Η γυναίκα φέρεται να εκμεταλλευόταν την απουσία της μητέρας του αγοριού για να προχωρά στις αρρωστημένες πράξεις της
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 55χρονη κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
Εκπαίδευση
Αξιολόγηση: Δίπλα στις απεργούς που παραπέμπονται σε πειθαρχικό
Στο Πειθαρχικό για την απεργία: Οι Ημιμόνιμοι Εκπαιδευτικοί δηλώνουν «αταλάντευτα δίπλα» στις διωκόμενες συναδέλφισσες
Αξιολόγηση: Δίπλα στις απεργούς που παραπέμπονται σε πειθαρχικό
60ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη
Τρίτη σύλληψη σε έναν χρόνο για τη μαθήτρια στην Κυψέλη: Είχε επιτεθεί και παλιότερα σε μαθήτρια με κουζινομάχαιρο
Τρίτη σύλληψη μέσα στο 2025 για τη 16χρονη στην Κυψέλη, είχε επιτεθεί και στο παρελθόν σε μαθήτρια με κουζινομάχαιρο
Τρίτη σύλληψη σε έναν χρόνο για τη μαθήτρια στην Κυψέλη: Είχε επιτεθεί και παλιότερα σε μαθήτρια με κουζινομάχαιρο