Παγώνη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αγαπηδάκη για σχολεία: «Παιδιά με συμπτώματα μένουν σπίτι ακόμα και με αρνητικό τεστ»

"Αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό, και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους" είπε η κ. Παγώνη.

Τόνισε ότι η μεταδόση έχει αυξηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και "τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα είναι αυξημένα πάνω από 40%. "Είναι η περίοδος που έχουμε κοκτέηλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου" είπε και συνέστησε προσοχή .

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και για τις επόμενες 10 μέρες θα δούμε αύξηση στα κρούσματα.

Αγαπηδάκη για σχολεία: «Παιδιά με συμπτώματα μένουν σπίτι ακόμα και με αρνητικό τεστ»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε στο OPEN και τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν συμπτώματα θα πρέπει να μείνουν σπίτι ακόμα κι αν βγαίνουν αρνητικά στο τεστ. 

«Το βασικό είναι όταν τα παιδιά έχουν συμπτώματα να μένουν στο σπίτι, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν μπορεί να μεταδώσει. Μπορεί να υπάρχει μια απόσταση μεταξύ του να έχω συμπτώματα και να θετικοποιηθεί το τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων, είπε «έχουμε βγάλει οδηγίες για τη χρήση αντισηπτικού. Να μην ξεχνάμε ότι η γρίπη μεταδίδεται από τις επιφάνειες και με τα σταγονίδια. Άρα έχει αξία να έχουμε καλή υγιεινή των χεριών. Μάσκες στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι στη σχολική κοινότητα, είτε μιλάμε για παιδιά είτε για εκπαιδευτικούς.

Έχει εκδώσει σχετική εγκύκλιο και το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες. Είναι οι παλιοί κανόνες που ξέρουμε συν ότι έχουμε μάθει αυτά τέσσερα χρόνια»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετρό, ΣΤΑΣΥ
Πρόωρο «ρολό» στη Γραμμή 2 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα απόψε και γιατί
Αναπροσαρμόζεται το ωράριο στη Γραμμή 2 του Μετρό από την Κυριακή έως την Πέμπτη
Πρόωρο «ρολό» στη Γραμμή 2 του Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα απόψε και γιατί
i_1011534294_crete-rethymno_1743x752.jpg
Το Ρέθυμνο στο επίκεντρο της ψηφιακής παιδαγωγικής: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
Ψηφιακός μετασχηματισμός στα σχολεία: Όλες οι λεπτομέρειες και οι προθεσμίες για το μεγάλο επιστημονικό ραντεβού της ΕΤΠΕ
Το Ρέθυμνο στο επίκεντρο της ψηφιακής παιδαγωγικής: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΠΕ στην Εκπαίδευση