Φοιτητές
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2020, την καλύτερη αναλογία φοιτητών/διδασκόντων εμφανίζει το Λουξεμβούργο (5/1), η Αυστρία και η Γερμανία (7/1), η Μάλτα, η Νορβηγία και η Ελβετία (8/1) και η Κροατία (9/1). Τις υψηλότερες αναλογίες εμφανίζουν η Τουρκία (46/1), η Ιρλανδία (26/1), η Γαλλία (24/1), η Ιταλία και η Ρουμανία (21/1). Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 47 φοιτητές ανά διδάσκοντα.

aei-2020-2021-ethae-fitites-dep

Φοιτητές/Διδάσκοντα

aei-2020-2021-ethae-fitites-dep-analitika

Πηγή: ΕΘΑΑΕ 2021

Τραγική είναι η εικόνα για ΔΙΠΑΕ, ΕΛΜΕΠΑ, ΠΔΜ. Προφανώς αυτά τα δεδομένα είναι στα χαρτιά γιατί είναι γνωστό πως μικρό ποσοστό παρακολουθεί  ειδικά στα περιφερειακά Τμήματα. Σε Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε κάποια μαθήματα η σχέση είναι ακόμη χειρότερη με αυτή που αποτυπώνεται στην έκθεση της ΕΘΑΑΕ.

Πηγή: sep4u.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
Erasmus
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
Έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τη στήριξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»