Σχολικές εκδρομές: ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών για καταγγελία γονέων ότι άφησαν μόνους 4 μαθητές
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, οι 4 μαθητές αφέθηκαν μόνοι στο Μοναστηράκι χωρίς κάποιος από τους  συνοδούς καθηγητές του πούλμαν να κατέβει μαζί τους

Τη διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με την καταγγελία γονέων του 2ου Γυμνάσιο Βούλας ότι καθηγητές του σχολείου άφησαν 4 μαθητές μόνους κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου, διέταξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Το περιστατικό που θα ερευνήσει η ΕΔΕ φέρεται να συνέβη το πρωί της 24ης Οκτωβρίου, όταν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδρομή, 4 μαθητές της Γ’ τάξης ενημερώθηκαν ότι δεν θα ακολουθήσουν τους συμμαθητές τους, αλλά θα επιβιβαστούν σε άλλο πούλμαν καθώς δεν χωρούσαν στα πούλμαν της τάξης τους.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του Συλλόγου γονέων, χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση των γονέων για την αλλαγή στο πρόγραμμα “στη συνέχεια, κατά τη διαδρομή τους προς και από τους χώρους των εκδρομών, οι συνοδοί καθηγητές άφησαν ελεύθερα τα παιδιά σε τοποθεσίες για τις οποίες οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί πως είναι μέρος της διαδρομής (Μοναστηράκι και Φλοίσβος)

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων οι 4 μαθητές αφέθηκαν μόνοι στο Μοναστηράκι, χωρίς κάποιος από τους  συνοδούς καθηγητές του πούλμαν να κατέβει μαζί τους. Τους έδωσαν μόνο μια προφορική εντολή να περιμένουν στο περίπτερο το …επόμενο πούλμαν να τα παραλάβει. Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των γονέων, περίμεναν ασυνόδευτα σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Λεκανοπεδίου, επί μία ώρα, χωρίς να γνωρίζουν καν πού βρίσκονται.

“Στα παιδιά είχαν δοθεί οδηγίες να βρίσκονται στο χώρο συγκέντρωσης στις 1.15. Τέσσερις μαθητές της Β’ τάξης καθυστέρησαν 10′ να φτάσουν (υπάρχει καταγεγραμμένη κλήση ενός παιδιού στους γονείς του). Το αποτέλεσμα ήταν να μην βρουν κανέναν να τους περιμένει. Αναστατωμένα τα παιδιά βγήκαν από το χώρο του Φλοίσβου, στην κίνηση, αναζητώντας μάταια το πούλμαν τους. Επιστρέφοντας στο χώρο, τουλάχιστον μισή ώρα αφότου αφέθηκαν μόνοι τους, οι μαθητές βρήκαν τυχαία καθηγητές άλλου τμήματος, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη συνοδό καθηγήτρια και με παρέμβασή τους βρήκαν το πούλμαν των παιδιών 150 μέτρα πέρα από το χώρο στάθμευσης. Προφανώς είχε ήδη ξεκινήσει. Όλη αυτή την ώρα δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τους γονείς για τους μαθητές που έλειπαν”, υποστήριξαν οι γονείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων
Όταν οι μαθητές αντέδρασαν εκείνος κάλεσε την αστυνομία
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων