olme
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΟΛΜΕ: Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης»

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών, εκπαιδευτικούς, διευθυντές/ντριες που ακολουθούν την απόφαση της ΟΛΜΕ, σχετικά με την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Αυτό τονίζει η Ομοσπονδία με σημερινή της ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με αφορμή τη νέα εγκύκλιο του γ,γ. του ΥΠΑΙΘΑ κ.Ι.Κατσαρού, με τις γνωστές «απειλές» προς τους εκπαιδευτικούς, στο πνεύμα του προκατόχου του κ.Α.Κόπτση.

Οπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, οι υποδείξεις και απειλές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν δυσκολέψει. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωρά.

Ολη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 8/12, στάλθηκε νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας με παλιό και γνωστό περιεχόμενο: απειλές για όσους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών που έχουν ανεβάσει τα «ενιαία κείμενα» της ΟΛΜΕ στις πλατφόρμες για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Πραγματικά, έχουμε χάσει τον αριθμό των «φασόν» εγκυκλίων για το θέμα αυτό, μετά τις αλλεπάλληλες φορές που έστελναν αντίστοιχες εγκυκλίους στους/στις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ, κ. Κατσαρός, επαναλαμβάνει τα ίδια με τον πρώην Γ.Γ., κ. Κόπτση. Καμία πρωτοτυπία, τίποτα καινούργιο. Στόχος τους είναι μήπως και διασπάσουν κανέναν Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών με το όπλο των απειλών.

Καμία κύρωση δεν μπορεί να υπάρξει για Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών, εκπαιδευτικούς, διευθυντές/ντριες που ακολουθούν την απόφαση της ΟΛΜΕ. Το ΥΠΑΙΘΑ και ο Γ.Γ. δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες του ΙΕΠ. Καθετί διαφορετικό, από όπου κι αν διαδίδεται, είναι αναληθές, καθώς τίποτα τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο!

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κλάδος μας αφήνει ανενεργές τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις της «αξιολόγησης». Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν θέληση και αποφασιστικότητα μπορούν να μετρούν νίκες και να εμποδίζουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων.

Οι υποδείξεις και απειλές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ δείχνουν ότι ο αγώνας του κλάδου και οι συλλογικές μας αποφάσεις τούς έχουν δυσκολέψει. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν προχωρά. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δεν αποδέχεται το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μαθητές/τριες και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.  

Δεν υποχωρούμε και δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις μας!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!! Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση,
εργασία και ζωή με δικαιώματα!!

Ούτε βήμα πίσω!!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογ
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
ΣΕΠΕ Λήμνου: Σκληρή απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στις καταγγελίες για τις εκλογές
Λήμνος: Εκλογικό θρίλερ με καθυστέρηση 60 ωρών: Αντιπαράθεση για το καταστατικό και τις κάλπες των δασκάλων στη Λήμνο
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Το ιδεολογικό κείμενο Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, το κράτος δικαίου και τις ανισότητες
Νίκος Ανδρουλάκης: Μήνυμα πολιτικής αλλαγής με σκληρή κριτική στο «σύστημα Μητσοτάκη»
Ευρωπαϊκή Ένωση
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
Ευρωπαϊκό προσκλητήριο για 782 στελέχη πληροφορικής και δεδομένων - Ανοιχτές οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις με αποδοχές που αγγίζουν τα 8.650 ευρώ
782 θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο - Μισθός έως 8.651 ευρώ
επιμορφωση
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία
Μόνιμο προσωπικό σε ΣΑΕΚ για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα
ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΑΕΚ Τουρισμού – Πότε λήγει η προθεσμία