Thumbnail
Οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον κλάδο Γαλλικής (κλ. ΠΕ05) δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενά και σε πολλές σχολικές μονάδες να μην διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Γαλλική

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας στην οποία ζητούν  την άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών Γαλλικής, με διορισμούς μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών απέστειλε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας – APF fu Grèce.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από καταγγελίες εκπαιδευτικών, καθώς και γονέων και κηδεμόνων, παραμένουν ακόμα, δύο και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, τμήματα γαλλικής γλώσσας ανά την επικράτεια χωρίς εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας», αναφέρει.

Ολη η επιστολή των Καθηγητών Γαλλικής

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας – APF fu Grèce- αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα της μη κάλυψης των ωρών διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον κλάδο Γαλλικής (κλ. ΠΕ05) δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενά και σε πολλές σχολικές μονάδες να μην διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Γαλλική ως ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από καταγγελίες εκπαιδευτικών, καθώς και γονέων και κηδεμόνων, παραμένουν ακόμα, δύο και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, τμήματα γαλλικής γλώσσας ανά την επικράτεια χωρίς εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας. Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε κενά πλήρους ωραρίου προσλήφθηκαν Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου ή/και τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες για να καλύψουν ώρες πολύ λιγότερες από τις απαιτούμενες. Στην Πρωτοβάθμια, προσλήφθηκαν σχεδόν αποκλειστικά -και σε αυτή τη φάση- Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου. Έτσι, σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι Προϊστάμενοι καταφεύγουν στην απαράδεκτη παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ρύθμιση της §4 της εγκυκλίου Φ52/40220/Δ1/05-04-2023, η κατάργηση της οποίας αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας. Τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από την ως άνω Υ.Α. έχει επανειλημμένα επισημανθεί σε υπομνήματα και επιστολές που σας έχει καταθέσει ήδη ο Σύνδεσμός μας (31/04-10- 2023, 32/07-10-2023 και 46/09-11-2023).

Ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών .

Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλογικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, θα λάβουμε κάθε εκπαιδευτικό ακόμα και νομικό μέτρο για την προάσπιση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που την έχουν επιλέξει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKTAKTO
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος  Aπόστολος Λύτρας  – «Ζητώ συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
σφηκας
Πανεπιστήμιο Πατρών: Θλίψη για την απώλεια του ευεργέτη του ιδρύματος Δημητρίου Σφήκα
Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Βέρα Σφήκα, με μοναδικό κίνητρο τη διάθεση για προσφορά, χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου την κατασκευή της «Κλινικής...
Πανεπιστήμιο Πατρών: Θλίψη για την απώλεια του ευεργέτη του ιδρύματος Δημητρίου Σφήκα
πανελληνιες
ΟΙΕΛΕ για τα θέματα Φυσικής Πανελλαδικών: Ο Π.Πολάκης πριν διαπομπεύσει δημόσια τον Φυσικό της Βαρβακείου, θα έπρεπε να διασταυρώσει τις πηγές του
ΟΙΕΛΕ: Ο συνάδελφος την ημέρα εξέτασης της Φυσικής, βρισκόταν σε εξεταστικό κέντρο και εργαζόταν μαζί με άλλους συναδέλφους.
ΟΙΕΛΕ για τα θέματα Φυσικής Πανελλαδικών: Ο Π.Πολάκης πριν διαπομπεύσει δημόσια τον Φυσικό της Βαρβακείου, θα έπρεπε να διασταυρώσει τις πηγές του