Thumbnail
Οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον κλάδο Γαλλικής (κλ. ΠΕ05) δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενά και σε πολλές σχολικές μονάδες να μην διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Γαλλική

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας στην οποία ζητούν  την άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών Γαλλικής, με διορισμούς μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών απέστειλε ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας – APF fu Grèce.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από καταγγελίες εκπαιδευτικών, καθώς και γονέων και κηδεμόνων, παραμένουν ακόμα, δύο και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, τμήματα γαλλικής γλώσσας ανά την επικράτεια χωρίς εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας», αναφέρει.

Ολη η επιστολή των Καθηγητών Γαλλικής

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας – APF fu Grèce- αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα της μη κάλυψης των ωρών διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον κλάδο Γαλλικής (κλ. ΠΕ05) δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενά και σε πολλές σχολικές μονάδες να μην διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Γαλλική ως ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από καταγγελίες εκπαιδευτικών, καθώς και γονέων και κηδεμόνων, παραμένουν ακόμα, δύο και πλέον μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, τμήματα γαλλικής γλώσσας ανά την επικράτεια χωρίς εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας. Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε κενά πλήρους ωραρίου προσλήφθηκαν Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου ή/και τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες για να καλύψουν ώρες πολύ λιγότερες από τις απαιτούμενες. Στην Πρωτοβάθμια, προσλήφθηκαν σχεδόν αποκλειστικά -και σε αυτή τη φάση- Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου. Έτσι, σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι Προϊστάμενοι καταφεύγουν στην απαράδεκτη παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ρύθμιση της §4 της εγκυκλίου Φ52/40220/Δ1/05-04-2023, η κατάργηση της οποίας αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας. Τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από την ως άνω Υ.Α. έχει επανειλημμένα επισημανθεί σε υπομνήματα και επιστολές που σας έχει καταθέσει ήδη ο Σύνδεσμός μας (31/04-10- 2023, 32/07-10-2023 και 46/09-11-2023).

Ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μονίμων και προσλήψεις αναπληρωτών .

Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλογικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, θα λάβουμε κάθε εκπαιδευτικό ακόμα και νομικό μέτρο για την προάσπιση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που την έχουν επιλέξει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
Περίπου 108 μόνιμες θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού προετοιμάζονται, ενώ προηγείται η μεγάλη προκήρυξη για χιλιάδες διορισμούς
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
πιστοριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Νέες ισορροπίες στο ΝΑΤΟ και κάλεσμα του Βερολίνου για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης – Τι δηλώνει ο Μπόρις Πιστόριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Ο νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027 της ΔΥΠΑ φέρνει αλλαγές στην αξιοποίηση του voucher από 300.000 δικαιούχους
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 300.000 επιταγές – Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία