amea
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ 2023 - Ένα διαφορετικό rebound για το 2ο ΓΕ.Λ Άργους

Το 2ο ΓΕ.Λ Άργους, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, ξεκίνησε με ένα διαφορετικό  “ rebound”.   

Ομάδες  μαθητών του σχολείου είχαν  την τύχη να συναντηθούν, να αλληλεπιδράσουν και  να γιορτάσουν από κοινού  τη διαφορετικότητα. Να αναδείξουν την ομορφιά που πηγάζει από τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση. 

amea

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να  παίξουν  μπάσκετ και  ποδόσφαιρο με τους περιορισμούς  και τους κανόνες των ΑμεΑ ενώ παράλληλα  άλλες ομάδες αλληλεπίδρασαν και έπαιξαν θεατρικά παιχνίδια με τους συμμαθητές τους από την Δομή Ειδικής Αγωγής «Παίγμα».

«Ήταν μεγάλη μας χαρά και προνόμιο να καλωσορίσουμε μαθητές και κλιμάκιο συνοδών από  την δομή Ειδικής αγωγής «Παίγμα» με επικεφαλής τον υπεύθυνο της δομής κ. Πέτρο Θεοφανόπουλο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. 

amea

Το σχολείο μας διοργάνωσε  από κοινού μια αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της  κλιμάκιο της ΔΔΕ Αργολίδας με επικεφαλής τον Διευθυντή μας κ. Βασίλειο Πολύδωρο. 

Παράλληλα, αναφέρουν πως «η συμμετοχή του Διευθυντή μας δεν αποδεικνύει μόνο το ενδιαφέρον του για την σχολική μας κοινότητα, αντανακλά  κυρίως την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα. Παράλληλα αναδεικνύει τη βούληση και   δέσμευσή του στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία  για  έναν κόσμο όπου κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τις διαφορές του, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύσσει το πλήρες δυναμικό του». 

amea

Αναλυτικά

Το σχολείο μας, την Παρασκευή  1 Δεκ. 2023, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, ξεκίνησε με ένα διαφορετικό  “ rebound”.   

Ομάδες  μαθητών του σχολείου μας  είχαν  την τύχη την καλή να συναντηθούν, να αλληλεπιδράσουν και  να γιορτάσουν από κοινού  τη διαφορετικότητα. Να αναδείξουν την ομορφιά που πηγάζει από τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση. 

Μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να  παίξουν  μπάσκετ και  ποδόσφαιρο με τους περιορισμούς  και τους κανόνες των ΑμεΑ ενώ παράλληλα  άλλες ομάδες αλληλεπίδρασαν και έπαιξαν θεατρικά παιχνίδια με τους συμμαθητές τους από την Δομή Ειδικής Αγωγής «Παίγμα».

Ήταν μεγάλη μας χαρά και προνόμιο να καλωσορίσουμε μαθητές και κλιμάκιο συνοδών από  την δομή Ειδικής αγωγής «Παίγμα» με επικεφαλής τον υπεύθυνο της δομής κ. Πέτρο Θεοφανόπουλο. 

Το σχολείο μας διοργάνωσε  από κοινού μια αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση.
Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της  κλιμάκιο της ΔΔΕ Αργολίδας με επικεφαλής τον Διευθυντή μας κ. Βασίλειο Πολύδωρο. 

Η συμμετοχή του Διευθυντή μας δεν αποδεικνύει μόνο το ενδιαφέρον του για την σχολική μας κοινότητα, αντανακλά  κυρίως την ευαισθησία του σε κοινωνικά ζητήματα. Παράλληλα αναδεικνύει τη βούληση και   δέσμευσή του στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία  για  έναν κόσμο όπου κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τις διαφορές του, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύσσει το πλήρες δυναμικό του. 

Η σημερινή μας συνάντηση δεν ήταν απλά μια αθλητική εκδήλωση, αλλά ένας χώρος όπου η ανοικτή καρδιά συνάντησε την αλληλεγγύη και η διαφορετικότητα μετασχηματίστηκε σε  πηγή έμπνευσης.

Αναγνωρίσαμε  και τιμήσαμε τις μοναδικές ικανότητες καθώς και τον πλούτο που προσφέρει η κάθε ατομικότητα ξεχωριστά. Η εκδήλωση αυτή υπήρξε μια ευκαιρία για όλους μας  να  έρθουμε πιο κοντά,  να ενωθούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να ενισχύσουμε το υπέροχο αίσθημα της κοινότητας. Απολαύσαμε  τις αξίες του αθλητισμού και δημιουργήσαμε ανεξίτηλες σχέσεις.  Σχέσεις  που έσπειραν βαθιά τον σπόρο της κατανόησης, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και εν τέλει της ανθρωπιάς.

Το σχολείο μας επιθυμεί να  ευχαριστήσει  θερμά την δομή Ειδικής αγωγής «Παίγμα» για την άψογη συνεργασία της και την ευκαιρία που μας προσέφερε να μάθουμε από τη διαφορετικότητα και να εμπνευστούμε από την ανθρωπινή δύναμη που διακρίνει κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Απολαύσαμε  τη μοναδική   αυτή εμπειρία, ανταλλάξαμε χαμόγελα και ενισχύσαμε την ιδέα ότι η αγάπη, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από κάθε μεγάλη πράξη.

Ευχόμαστε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει  παρακαταθήκη και εφαλτήριο για περαιτέρω δράσεις και συνεργασία με άλλα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ΜΚΟ, τοπικούς φορείς και Επιχειρήσεις. 

Στόχος μας  είναι  πάντα να  ενθαρρύνουμε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις/δράσεις που θα συμβάλλουν  στην προώθηση της  κοινωνικής συνοχής, της κατανόησης και της αλληλεγγύης.

Τέλος, ιδιαίτερα  ευχαριστήρια και συγχαρητήρια σε όλους  τους μαθητές μας τους φιλοξενούμενους μας, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και  τους γυμναστές του σχολείου μας κ. κ. Κώστα Καμπόσο και Γρηγόρη Γρηγορίου για τις όμορφες στιγμές που μας προσέφεραν. 

Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά!
Γιαννακούλης Γιώργος

Για το 2ο ΓΕΛ Άργους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

akrita.jpg
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει...
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
Χάρης Θεοχάρης
Έκτακτο επίδομα Πάσχα – «Άδειασμα» Θεοχάρη στον Χατζηδάκη: «Πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση»
Στον «αέρα» το έκτακτο επίδομα για τους ευάλωτους το Πάσχα - Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομίας
Έκτακτο επίδομα Πάσχα – «Άδειασμα» Θεοχάρη στον Χατζηδάκη: «Πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση»