Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Μαθητών Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής για διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα

Ενημέρωση σχετικά με τη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος απέστειλε το Συντονιστικό Μαθητών Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, την έλλειψη κατάλληλων κτιριακών υποδομών, την ανάγκη για πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και την κατάργηση του Π.Δ. 85.

Η ανακοίνωση

«Διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής στις 1 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος

Τα καλλιτεχνικά μας σχολεία, ως εστίες δημιουργικότητας και πολιτισμού, αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τη ποιότητα της εκπαίδευσης όσο και τις υποδομές που μας παρέχουν (υλικοτεχνικές, κτηριακές)

Οι λόγοι της διαμαρτυρίας μας είναι οι εξής: 

1. Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών:

Απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό καθηγητών ειδικοτήτων και την έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες. 

2. Κτηριακές υποδομές:

Ζητούμε κατάλληλες υποδομές για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του εκπαιδευτικού διαδικαστικού μας. Συγκεκριμένα, τη κατασκευή των κτηρίων που αναμένονται στα Καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας, Αργολίδας, Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης και τη μετεγκατάσταση του καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου. 

3. Πιστοποίηση επιπέδου σπουδών:

Απαιτούμε την πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και την υποχρεωτική αναγνώρισή του. 

4. Κατάργηση Π.Δ. 85:

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του προεδρικού διατάγματος 85 (Π.Δ. 85), το οποίο υποβαθμίζει την τέχνη, τους καθηγητές μας και εμάς τους μαθητές. Σας καλούμε να παραστείτε και να καλύψετε τη διαμαρτυρία μας, προκειμένου να δοθεί φωνή στα αιτήματά μας και να επιτευχθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapodistriako_0.jpg
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα
ΕΚΠΑ: Ανοιχτή πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο για τις κοινωνικές ανισότητες και τη στέγαση στη σύγχρονη πόλη
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα