Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Τι συζητήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων σχετικά με τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων.

«Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα, μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Με μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ Κυριακή 19 Νοεμβρίου στα γραφεία της (ΟΛΜΕ) για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων αλλά και τον κοινό συντονισμό με πολύμορφες δράσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και τοπικών ΕΛΜΕ Πειραιά – Νοτίου Τομέα Αττικής- Περιστερίου και εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων. Γονείς από τα ΔΣ των συλλόγων των Μουσικών Αθήνας, Ιλίου, Αλίμου, Παλλήνης καθώς και από τα Καλλιτεχνικά Αθήνας, Περιστερίου, Γέρακα ενώ τον τόνο έδωσε η δυναμική παρουσία των μαθητών των 15μελών των από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και από τα Καλλιτεχνικά Γέρακα, Περιστερίου, Αθήνας.

Η κατάσταση που κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των μαθητών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι:

Η ακαταλληλότητα των κτιρίων, οι συστεγάσεις με άλλα σχολεία, η ακαταλληλότητα των αιθουσών, αίθουσες μέσα σε ντουζιέρες, αίθουσες αποθήκες, αίθουσες χορού που οδηγούν σε τραυματισμό των μαθητών χορού, με φουσκωμένα πατώματα, αίθουσες που πλημμυρίζουν, δανεικές αίθουσες ακόμα και από την εκκλησία, αυτοσχέδιες αίθουσες με διαχωριστικά παραβάν. Όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που ανέδειξαν οι μαθητές.

Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα , μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό με αποτέλεσμα μαθητές να σταματούν τις σπουδές τους όπως μας κατήγγειλαν τα παιδιά.

Επιπλέον η αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την τύχη των μη πιστοποιημένων σπουδών τους , των ανύπαρκτων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις κατευθύνσεις χορού, εικαστικών, θεάτρου - κινηματογράφου και μουσικών, τα αδιαβάθμητα πτυχία και την νέα κατάσταση που διαμορφώνει το ΠΔ 85, ταυτόχρονα με την αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά κενά που ακόμα μετράμε ενώ φτάνουν Χριστούγεννα κάνει την αγωνιστική παρέμβαση όλων μας και τον συντονισμό μας σε κοινές πολύμορφες δράσεις τοπικού και πανελλαδικού χαρακτήρα επιτακτική. Η θετική εμπειρία των τελευταίων μηνών με τις διεκδικήσεις μας για την προαγωγή των μαθητών των Μουσικών Γυμνασίων και τις διαμαρτυρίες των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, όπως και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα σχολεία της Θεσσαλίας επιβάλλουν πιο άμεσα αντανακλαστικά και τον κοινό μας συντονισμό για πιο αποτελεσματικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΓΜΚΣ καλεί σε δράση για την προβολή των αιτημάτων μας στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσουμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων γιατί η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
Ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού – Πως θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του 2024
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
ΠΑΝΤΕΙΟ
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στη 1 μετά το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι Σύλλογοι ΔΕΠ θα διατρανώσουν ότι είναι κατά της παραβίασης...
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μηνιαίες αποδοχές σας από την εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) .
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
pierakakis
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
Τροποποιήσεις στο ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εκπαιδευτικού προσωπικού δημοτικών σχολείων
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία