ΑΠΘ (2)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Η πρόταση που, με απόλυτη αίσθηση της ευθύνης όλων μας, καταθέσαμε τρία μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης για τη διοίκηση του Α.Π.Θ. με διαδοχή στη θέση του Πρύτανη του Χαράλαμπου Φείδα και του Απόστολου Αποστολίδη, είναι η μόνη που βασίζεται στη συναίνεση τόσο σε επίπεδο διακηρυγμένων αρχών και στόχων σε βάθος τετραετίας όσο και για τη θέση του πρύτανη, μια τίμια πρόταση με καθαρούς όρους που κατατέθηκε δημόσια.

Επιστολή έλαβε το alfavita.gr από 3 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Π.Θ., (Απόστολος Αποστολίδης, Γεώργιος Ζωγραφίδης, Χαράλαμπος Φείδας) για την πρόταση διοίκησης του Ιδρύματος, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω

Ανακοίνωση τριών εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Π.Θ. για την πρόταση διοίκησης του Ιδρύματος

Σχετικά με ισχυρισμούς που διακινούνται ενόψει της εκλογής Πρύτανη του Α.Π.Θ., οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Η θητεία του Πρύτανη μπορεί να καλύψει το σύνολο του διαστήματος κατά το οποίο διαρκεί η τετραετής θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης ή να λήξει πρόωρα για σειρά λόγων, όπως είναι και το αναφαίρετο δικαίωμα της παραίτησης του υπηρετούντος πρύτανη. Στην περίπτωση αυτή προκηρύσσονται, με βάση τις οικείες διατάξεις του νόμου, εκλογές εντός του Συμβουλίου Διοίκησης για την ανάδειξη νέου πρύτανη, στις οποίες μπορεί να θέσει υποψηφιότητα ελεύθερα κάθε εσωτερικό μέλος του.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης είναι ελεύθερα να επιλέξουν τον νέο πρύτανη αξιολογώντας εκ νέου τις τυχόν υποψηφιότητες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη του πρύτανη είναι μυστική, γεγονός που διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας και αποκλείει τον προκαθορισμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Συνεπώς, ο ισχυρισμός που διακινείται ότι η εναλλαγή πρύτανη στο πλαίσιο της τετραετούς θητείας του εκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης είναι δήθεν παράνομη, δεν βρίσκει απολύτως κανένα έρεισμα στον νόμο, και ως εκ τούτου είναι παραπλανητική ενσπείροντας αμφιβολίες για τη νομιμότητα συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

 Χαράλαμπος Φείδας
Χαράλαμπος Φείδας

Η πρόταση που, με απόλυτη αίσθηση της ευθύνης όλων μας, καταθέσαμε τρία μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης για τη διοίκηση του Α.Π.Θ. με διαδοχή στη θέση του Πρύτανη του Χαράλαμπου Φείδα και του Απόστολου Αποστολίδη, είναι η μόνη που βασίζεται στη συναίνεση τόσο σε επίπεδο διακηρυγμένων αρχών και στόχων σε βάθος τετραετίας όσο και για τη θέση του πρύτανη, μια τίμια πρόταση με καθαρούς όρους που κατατέθηκε δημόσια. Δεν πρόκειται για μια παρασκηνιακή, κρυφή συμφωνία, προϊόν υπόγειων συναλλαγών.

Η πρόταση αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα του νόμου αλλά και την εντολή του εκλογικού σώματος για την αναζήτηση συναινέσεων και συμπράξεων εντός του Συμβουλίου Διοίκησης, ώστε ο Πρύτανης να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη συναίνεση σε ένα πλαίσιο ιδεών, αρχών και προγράμματος.

Μια πρόταση που έλυσε τον γόρδιο δεσμό της συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης και κυρίως βοήθησε στην αποφυγή μελλοντικών αδιεξόδων στην επιλογή του πρύτανη και στη διοίκηση του Α.Π.Θ.

Συνεχίζουμε, με τις ίδιες αρχές και το ίδιο σχέδιο για το Α.Π.Θ., ώστε το συντομότερο να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και με την εκλογή Πρύτανη και να επανέλθει το ΑΠΘ στην κανονικότητα και σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ανώτατη εκπαίδευση.

Απόστολος Αποστολίδης, Γεώργιος Ζωγραφίδης, Χαράλαμπος Φείδας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας