mousiko-sxolio

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη και μουσική διαμαρτυρία, καθώς είναι αναγκασμένοι να διδάσκονται μουσικά όργανα σε διαδρόμους, κάτω από σκάλες ή στην αυλή του σχολείου

  • Διαμαρτυρία στο υπό κατάληψη Μουσικό Σχολείο
  • Χωρίς ηχομόνωση οι σχολικές αίθουσες του Μουσικού Σχολείου
  • Αδυνατούμε να συγκεντρωθούμε στα μαθήματα, ακούγοντας μουσικά όργανα

«Κάνουμε μαθήματα σε διαδρόμους, στην αυλή, κάτω από σκάλες, σε αίθουσες που δεν θα έπρεπε να γίνεται μάθημα όπως η αίθουσα εκδηλώσεων η οποία είναι πλήρως ακατάλληλη γιατί είναι πολύ μικρή, δε χωράει όλο το σχολείο, έχει κολόνες μπροστά από τη σκηνή», ανέφερε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, η Μυρσίνη Μακρέα (μέλος Δεκαπενταμελούς Μουσικού Σχολείου).

Την ίδια ώρα η Μυρτώ Αϊβαλιώτη, μέλος επίσης, του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Χανίων, τόνισε «και τα σύνολα που κάνουμε επίσης τα οποία γίνονται είτε στις αίθουσες μαθημάτων που δεν είναι σωστά δομημένες, είτε στην αίθουσα εκδηλώσεων που επίσης δεν υπάρχει χώρος, εγκαταστάσεις…».

Στα Χανιά, παρότι το ενδιαφέρον μια σημαντικής μερίδας μαθητών για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο είναι μεγάλο, ο χώρος υποστηρίζει μέχρι δώδεκα αίθουσες μουσικής παιδείας, με συνέπεια εξήντα με εβδομήντα αιτήσεις κάθε χρόνο να απορρίπτονται.

Το σκηνικό του αποθαρρυντικού κλίματος για μουσική εκπαίδευση στα Χανιά, έρχονται να συμπληρώσουν οι ελλείψεις σε βιβλία, τα οποία οι μαθητές αναγκάζονται να αγοράζουν, αλλά και σε μουσικά όργανα κατάλληλα για να διδάξουν σε ανερχόμενους μουσικούς την τέχνη που αγαπούν.

«Εν τέλει δεν τους προσφέρει κάτι έξτρα γιατί δε γίνεται ούτε μοριοδότηση στα παιδιά της Γ λυκείου για μουσικές σχολές, ούτε πιστοποίηση των έξι χρόνων και για να λάβουμε μια πιστοποίηση πρέπει να πάμε σε εξωτερικά σχολεία, να διαθέσουμε χρήματα δικά μας», ανέφερε η Μυρτώ Αϊβαλιώτη.

Αύριο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων θα συνεχίσουν τις δράσεις διαμαρτυρίας τους, με πορεία μέχρι την Δημοτική Πινακοθήκη στην οδό Χάληδων, όπου θα δώσουν μουσική παράσταση διαμαρτυρίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μωρό
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα