ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Καρφιά» για τα νομοθετήματα της Ν. Κεραμέως – Υπονομεύουν τα δημόσια Πανεπιστήμια
"«Aπελευθέρωση» του δημοσίου Πανεπιστημίου, δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την ολοκληρωτική κατάργηση των παραλυτικών νομοθετημάτων της κας Κεραμέως"

Ο Στέφανος Παραστατίδης, βουλευτή Κιλκίς & Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αφορμή της πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ, έκανε σχετική δήλωση αφήνοντας αιχμές για την Νίκη Κεραμέως.

«Η πρωτοφανής για τα ελληνικά, ενδεχομένως και για τα διεθνή, πανεπιστημιακά χρονικά εκ περιτροπής εναλλαγή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ μεταξύ δύο εκ των τριών υποψηφίων, κατόπιν «συμφωνίας κυρίων», καταδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ο Ν. 4957/2022 αποτελεί ένα νομοθετικό τερατούργημα εμπνεύσεως της κυρίας Κεραμέως, οι διατάξεις του οποίου ναρκοθετούν και υπονομεύουν την λειτουργία των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παραστατίδης σημείωσε ότι «το ίδιο συμβαίνει και για σειρά άλλων νομοθετημάτων και "μεταρρυθμίσεων" της κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Παιδείας, όπως ο βαλτωμένος θεσμός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τον οποίο καλούνται να εφαρμόσουν στελέχη εκπαίδευσης με μηδενική επιμόρφωση, με τεράστιες καθυστερήσεις και σοβαρά ζητήματα εγκυρότητας και αξιοπιστίας».

«Ζητούμε την άμεση αναμόρφωση του σχετικού με τις εκλογές πρυτάνεων νομοθετικού πλαισίου, που αναπαράγει την συναλλαγή, την αδιαφάνεια και οδηγεί στην παράλυση το ελληνικό πανεπιστήμιο» προσέθεσε ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 «Η «απελευθέρωση» του δημοσίου Πανεπιστημίου, την οποία με τόση θέρμη διακηρύσσει ο κ. Πιερρακάκης σε κάθε ευκαιρία, δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την ολοκληρωτική κατάργηση των παραλυτικών νομοθετημάτων της προκατόχου του», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης