πασοκ
ΠΑΣΟκ: Θεωρούμε αδιανόητο, αντί του επιβεβλημένου εθνικού διαλόγου για την διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων, μείζονες πολιτικές στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας να “κατασκευάζονται” εν κενώ, σε συνθήκες «εργαστηρίου» από «τεχνικούς» του επιτελικού κράτους

Με δεδομένο ότι εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία δεν έχει διεξαχθεί στη χώρα μας κανενός είδους οργανωμένος διάλογος για την Παιδεία, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε σήμερα με επιστολή του την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα:

«Αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην επιτροπή σχετικά για τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου στον χώρο της Παιδείας και την έναρξη Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία”

Σε συνέχεια δήλωσης-παρέμβασης του Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Στέφανου Παραστατίδη, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με υπογραφή της γραμματέα κυρίας Λιακούλη και των βουλευτών ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρό της Επιτροπής, προκειμένου να κληθεί σε ειδική συνεδρίαση ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης και να ενημερώσει την Επιτροπή για τον χρόνο έναρξης και τον τρόπο οργάνωσης Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς

Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

κ. Χρήστο Κέλλα

Κοινοποιούμενη προς Κ.Ο.:

  • Νέα Δημοκρατία

  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

  • Ελληνική Λύση

  • Νίκη

  • Πλεύση Ελευθερίας

Αθήνα, 2.11.2023

ΘΕΜΑ: “Αίτημα για Σύγκληση Ειδικής Συνεδρίασης Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με κλήση προς ακρόαση του κ. Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενημέρωση των μελών της ως προς τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου στον χώρο της Παιδείας και την έναρξη Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία”

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

από την έναρξη της παρούσας κυβερνητικής θητείας, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες επιλεκτικών διαρροών και ομιχλωδών εξαγγελιών τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

και των Υφυπουργών του, περί των σχεδιαζόμενων «κυβερνητικών πρωτοβουλιών» στον χώρο της Παιδείας.

Θεωρούμε αδιανόητο, αντί του επιβεβλημένου εθνικού διαλόγου για την διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων, μείζονες πολιτικές στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας να “κατασκευάζονται” εν κενώ, σε συνθήκες «εργαστηρίου» από «τεχνικούς» του επιτελικού κράτους, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, την εκπαιδευτική κοινότητα, τα θεσμικά όργανα και τους πολίτες.

Κύριε Πρόεδρε,

Με δεδομένο ότι εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία δεν έχει διεξαχθεί στη χώρα μας κανενός είδους οργανωμένος διάλογος για την Παιδεία, ζητούμε την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα: «Αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην επιτροπή σχετικά για τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου στον χώρο της Παιδείας και την έναρξη Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία” στην οποία θα κληθεί δυνάμει του άρθρ. 41Α παρ. 1 ΚτΒ ο κ. Πιερρακάκης, απευθύνουμε δε την παρούσα στα υπόλοιπα κόμματα της μειοψηφίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία