ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
100 μαθητές στην Ανατολική Αττική με μαθησιακές δυσκολίες, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους

Στο ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών των ειδικών σχολείων στην Ανατολική Αττική, αλλά και πανελλαδικά, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στην παρέμβαση του ο κ. Χριστοδουλάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι αυτή τη στιγμή 100 μαθητές στην Ανατολική Αττική με μαθησιακές δυσκολίες, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν προς τα ειδικά σχολεία. Οι σχετικοί διαγωνισμοί της Περιφέρειας κηρύσσονται άγονοι και ακόμα και η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε ένα μήνα πριν και προβλέπει τη δυνατότητα της μίσθωσης οχημάτων από την Περιφέρεια, δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε το πόσο προβληματικό και προσβλητικό είναι το φαινόμενο του σχολικού αποκλεισμού, ιδίως των μαθητών ΑΜΕΑ και ζήτησε από τον Υπουργό να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να λυθεί άμεσα αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

«Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή από κανέναν από εμάς. Ούτε ένας μαθητής δεν πρέπει να στερείται την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ούτε ένας γονιός δεν επιτρέπεται να επωμίζεται ακόμα περισσότερα βάρη από αυτά που ήδη του αναλογούν.», επεσήμανε.

Στη δευτερολογία του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην αδιαφορία του Υπουργείου, καθώς όφειλε να υπάρχει ειδική μέριμνα στους διαγωνισμούς για τα ειδικά σχολεία, αλλά και της Περιφέρειας, η οποία αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα που της ορίζει ο νόμος.

Τέλος, ζήτησε να δοθούν μόνιμες λύσεις από την πολιτεία, μιας και το φαινόμενο είναι χρονίζον και διαχρονικό. Ανέδειξε, δε, μια σειρά ενεργειών που οφείλει να αναλάβει το Υπουργείο, καθώς στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο καταγγελτικός λόγος αλλά η κατάθεση προτάσεων και λύσεων στα προβλήματα. Πρότεινε, λοιπόν, την αγορά σχολικών λεωφορείων, που θα συντηρούνται από τους δήμους, την στελέχωση τους σε επίπεδο οδηγών από στελέχη του στρατού, την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού με την κατάλληλη κατάρτιση ειδικά ως προς τους συνοδούς, και τέλος την αναπροσαρμογή των συγκεκριμένων προκηρύξεων ώστε να αφορούν μόνο τα δρομολόγια των ειδικών σχολείων, συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες προσαυξήσεις στο τίμημα, για να παρέχονται κίνητρα και να μην κηρύσσονται οι διαγωνισμοί άγονοι.

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το θέμα, προέτρεψε για την συνυπογραφή σχετικού ψηφίσματος στο Avaaz, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα