Thumbnail
ΑΣΕ: Στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με γνωματεύσεις

Περιστατικά όπως η πρόσφατη λιποθυμία Νηπιαγωγού αλλά και η περίπτωση αναπληρώτριας νηπιαγωγού που έσπασε το πόδι της στο χώρο εργασίας της, σε Νηπιαγωγείο είναι τα «αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης, της υποστελέχωσης, που έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, που ειδικά στα Νηπιαγωγεία έχει χτυπήσει κόκκινο, με 25αρια τμήματα, σε αίθουσες κλουβιά, με απίστευτο φόρτο καθηκόντων και γραφειοκρατία, με τεράστια πίεση από την πλευρά της διοίκησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα περιστατικά αυτά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Νέο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού έρχεται να προστεθεί στο λιποθυμικό επεισόδιο νηπιαγωγού στον Πύργο Ηλείας και στο ατύχημα συναδέλφισσας αναπληρώτριας στου Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, νεοδιόριστη συναδέλφισσα νηπιαγωγός, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας της, προσπαθώντας να βοηθήσει μαθητή με διάγνωση που είχε ανάγκη, με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά της και να χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση. Αφού έγιναν οι διαδικασίες για να καταγραφεί το ατύχημα ως εργατικό, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ά Αθήνας ψάχνει τρόπους να φορτώσει την ευθύνη του ατυχήματος στις ίδιες τις συναδέλφισσες του σχολείου, κάνοντας λόγο για «τεχνικό ασφάλειας» που θα έπρεπε να έχει οριστεί από τον σύλλογο διδασκόντων…

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση! Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, αυτή την στιγμή, υπάρχει μία συναδέλφισσα εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για έξι παιδιά με διαγνώσεις!! Η κατάσταση είναι τραγική!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης, της υποστελέχωσης, που έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, που ειδικά στα Νηπιαγωγεία έχει χτυπήσει κόκκινο, με 25αρια τμήματα, σε αίθουσες κλουβιά, με απίστευτο φόρτο καθηκόντων και γραφειοκρατία, με τεράστια πίεση από την πλευρά της διοίκησης. Είναι γνωστή άλλωστε, η απαράδεκτη «οδηγία» των Διευθύνσεων, οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης να «βάζουν πλάτη» στην παράλληλη στήριξη!

Η οργή και η αγανάκτηση πλέον ξεχειλίζει!

Στεκόμαστε δίπλα στη συναδέλφισσα, ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο: Χρόνος για να αναρρώσει με όλα τα δικαιώματά της εξασφαλισμένα!

Διεκδικούμε:

  • Να εξασφαλιστεί η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία με την άμεση αναπλήρωση του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

  • Τμήματα μέχρι 15 νήπια και τοποθέτηση δεύτερης/ου νηπιαγωγού σε όλα τα τμήματα που λειτουργούν με 15 μαθητές και άνω.

  • Στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με γνωματεύσεις.

  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Μακρυγιάννη»- σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους της ‘Α Αθήνας- και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και να δοθεί άμεση λύση!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη