ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Αφού κινήθηκαν όλες οι  διαδικασίες για να καταγραφεί το ατύχημα ως εργατικό, ο εκπαιδευτικός, στην πορεία, ήρθε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο ενός κράτους και ενός νομοθετικού πλαισίου εχθρικού και τιμωρητικού προς τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό

Εκπαιδευτικός, αναπληρωτής γυμναστής, τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας κατά τη διάρκεια παρακολούθησης σεμιναρίου σχολικού συμβούλου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Αφού κινήθηκαν όλες οι  διαδικασίες για να καταγραφεί το ατύχημα ως εργατικό, ο εκπαιδευτικός, στην πορεία, ήρθε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο ενός κράτους και ενός νομοθετικού πλαισίου εχθρικού και τιμωρητικού προς τον εργαζόμενο.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν.  Αττικής ενημέρωσε τον εκπαιδευτικό ότι, μετά τις πρώτες 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας, παύει να έχει δικαίωμα σε επιπλέον άδεια (παρόλο που χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη άδεια κατά τους γιατρούς), δεν προσμετράται η προϋπηρεσία της, κόβεται η μισθοδοσία της!!!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» που καταγγέλλει το νέο αυτό περιστατικό σημειώνει: «Ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση μετά το νέο περιστατικό (πριν 2 χρόνια αναπληρώτρια έσπασε το πόδι της στο 2ο δημοτικό Αχαρνών) τραυματισμού που συνέβη σε αναπληρωτή γυμναστή σε σεμινάριο με τον σχολικό σύμβουλο στο Ολ. Χωριό λίγες μέρες μετά το λιποθυμικό επεισόδιο νηπιαγωγού στον Πύργο Ηλείας και τραυματισμό αναπληρώτριας σε σχολείο του Ζωγράφου».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Κράτος και Υπ. Παιδείας «τιμωρούν» αναπληρωτές που έπαθαν εργατικό ατύχημα μέσα σε σχολεία  

Ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση μετά το νέο περιστατικό (πριν 2 χρόνια αναπληρώτρια έσπασε το πόδι της στο 2ο δημοτικό Αχαρνών) τραυματισμού που συνέβη σε αναπληρωτή γυμναστή σε σεμινάριο με τον σχολικό σύμβουλο στο Ολ. Χωριό λίγες μέρες μετά το λιποθυμικό επεισόδιο νηπιαγωγού στον Πύργο Ηλείας και τραυματισμό αναπληρώτριας σε σχολείο του Ζωγράφου.

Συνάδελφος γυμναστής, αναπληρωτής, τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Αφού κινήθηκαν όλες οι  διαδικασίες για να καταγραφεί το ατύχημα ως εργατικό, ο συνάδελφος, στην πορεία, ήρθε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο ενός κράτους και ενός νομοθετικού πλαισίου εχθρικού και τιμωρητικού προς τον εργαζόμενο.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν.  Αττικής ενημέρωσε τον συνάδελφο ότι, μετά τις πρώτες 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας, παύει να έχει δικαίωμα σε επιπλέον άδεια (παρόλο που χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη άδεια κατά τους γιατρούς), δεν προσμετράται η προϋπηρεσία της, κόβεται η μισθοδοσία του!!!

Ντρέπεται και η ντροπή!

Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτή την πραγματικότητα! Οι αναπληρωτές δεν είναι αναλώσιμοι!

Έρχεται στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμα φορά, η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες. Ειδικά στα σχολεία των Αχαρνών, λόγω των απαράδεκτων υποδομών (ασυντήρητα κτίρια, παλιές κατασκευές, λυόμενες αίθουσες, κακοτεχνίες) αλλά και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Μια κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα με το θεσμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά τους αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους β΄ κατηγορίας, φθηνούς, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα.

    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης, της υποστελέχωσης, που έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, που ειδικά στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς γυμναστήρια, το μάθημα να γίνεται σε ακατάλληλους υπαίθριους χώρους με βροχή, κρύο, καύσωνα…  

Ο καθένας θα μπορούσε να βρεθεί στην θέση του συναδέλφου! Γι' αυτό και η απάντηση, η ένδειξη αλληλεγγύης απέναντι στον συνάδελφο, περνάει μέσα από το δυνάμωμα του αγώνα για μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με βάση τα πραγματικά κενά σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια!  Αντικειμενικά μπαίνει στο επίκεντρο η ανάγκη του να παλέψει σύσσωμος 

ο κλάδος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να κατοχυρώνει τα σύγχρονα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να εξασφαλίζει δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, μόρφωση για όλους τους μαθητές μας.

Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο, ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο: Χρόνος για να αναρρώσει με όλα τα δικαιώματά του εξασφαλισμένα!

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων και της εργασίας των Γυμναστών με αξιοπρεπείς όρους, με επιστημονική, οικονομική και εργασιακή αναβάθμιση!

Διεκδικούμε:

  • Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ, του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΙ.ΠΕ Αν. Αττικής, ο συνάδελφος να λάβει όλη την αναρρωτική άδεια που είναι αναγκαία χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας.
  • Να εξασφαλιστεί η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία με την άμεση αναπλήρωση του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.  
  • Στελέχωση όλων των σχολείων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, τραπεζοκόμους, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με γνωματεύσεις.

Καλούμε  το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις, αφενός για να αναδειχτεί το ζήτημα και αφετέρου για να δοθεί άμεση λύση και ο συνάδελφος να μην «τιμωρηθεί», να πάρει κανονικά μισθό και προϋπηρεσία.

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες