Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: «Με αδιαφάνεια οι μεταθέσεις και αποσπάσεις στα Μουσικά σχολεία»
«Σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας οι μεταθέσεις και αποσπάσεις στα Μουσικά σχολεία» - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης

«Σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας οι μεταθέσεις και αποσπάσεις στα Μουσικά σχολεία», καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Συμπληρώνουν, πως το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας λαμβάνει μεν υπόψη «την επιμόρφωση, τη μετεκπαίδευση, την προηγούμενη διδακτική εμπειρία στα Μουσικά Σχολεία, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την επιστημονική συγκρότηση και γενικά τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψήφιων προς μετάθεση εκπαιδευτικών», δίχως όμως να υφίσταται συγκεκριμένος τρόπος μοριοδότησης για κάθε προσόν ξεχωριστά. 

«Γίνεται  φανερό από τα παραπάνω ότι η διαδικασία μετάθεσης των Μουσικών Σχολείων είναι αδιαφανής και για αυτό έχει ξεσηκώσει εύλογα τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων με πάρα πολλές αναφορές και επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία για τροποποίηση της εγκυκλίου μεταθέσεων Μουσικών Σχολείων που για μία ακόμη φορά προκαλεί καθεστώς άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στους αιτούντες μετάθεση ή απόσπαση.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας λαμβάνει μεν υπόψη «την επιμόρφωση, τη μετεκπαίδευση, την προηγούμενη διδακτική εμπειρία στα Μουσικά Σχολεία, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την επιστημονική συγκρότηση και γενικά τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψήφιων προς μετάθεση εκπαιδευτικών», δίχως όμως να υφίσταται συγκεκριμένος τρόπος μοριοδότησης για κάθε προσόν ξεχωριστά. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην γίνεται γνωστή η σειρά των αιτούντων μετάθεση, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους οι μετατεθειμένοι λαμβάνουν τις συγκεκριμένες θέσεις, σε αντίθεση με όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα γενικά σχολεία. Είναι πασιφανής η καταπάτηση των αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που απορρέει από το υπάρχον ιδιότυπο σύστημα με το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές ενστάσεις συναδέλφων αναφορικά με την εγκύκλιο μεταθέσεων του 2022-2023 δεν έχουν ακόμα απαντηθεί από τις εν λόγω επιτροπές.

Γίνεται  φανερό από τα παραπάνω ότι η διαδικασία μετάθεσης των Μουσικών Σχολείων είναι αδιαφανής και για αυτό έχει ξεσηκώσει εύλογα τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων με πάρα πολλές αναφορές και επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε :
►    Να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς και η διαφάνεια στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολείων. 
►    Να οριστεί σαφής μοριοδότηση για το κάθε κριτήριο μετάθεσης, προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες κατά τις υπηρεσιακές μεταβολές.  
►    Η διαδικασία των μεταθέσεων και των αποσπάσεων στα μουσικά σχολεία να γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται οι αντίστοιχες διαδικασίες στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, να συντάσσεται και να δημοσιοποιείται πίνακας υποψηφίων με αξιολογική σειρά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή