pierrakakis
Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών της πληροφορικής και στις ψηφιακές δεξιότητες - Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης

Αλλαγές έρχονται στα προγράμματα σπουδών της πληροφορικής, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη. 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του, προχωρά η υλοποίηση προγραμμάτων εμπλουτισμού ψηφιακών δεξιοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

«Ενσωματώνουμε οριζόντια τη χρήση εργαλείων τεχνολογίας στις μεθόδους διδασκαλίας και αλλάζουμε τα προγράμματα σπουδών με στόχο τον εμπλουτισμό τους με ψηφιακό περιεχόμενο ώστε η διδασκαλία να καταστεί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική», αναφέρει ο Κ. Πιερρακάκης.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, πλήθος, αίθουσα σύνταξης και κείμενο

Δείτε την ανάρτηση

Συμμετείχα στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, το οποίο επικεντρώθηκε στους τρόπους προσέλκυσης γυναικείων ταλέντων στις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά (STEAM) και στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα ποσοστά συμμετοχής γυναικών σε θετικές επιστήμες στην Ελλάδα είναι πιο ενθαρρυντικά σε σχέση με τη συνολική εικόνα της ΕΕ. Οφείλουμε να εξαλείψουμε τα στερεότυπα και το χάσμα των φύλων, δημιουργώντας βιώσιμες και συμπεριληπτικές κοινωνίες και οικονομίες.

Απαιτούνται συνέργειες μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ και στοχευμένα προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαίες επιχειρήσεις στον χώρο της τεχνολογίας και με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνονται στην ισότητα των φύλων και στην ανάδειξη του ρόλου της τεχνολογίας.

Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δρομολογούμε αντίστοιχες παρεμβάσεις στα προγράμματα σπουδών σε ολόκληρη την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης από ψηφιακές πλατφόρμες σχετικά με τα επιτεύγματα των γυναικών στις θετικές επιστήμες.

Όσον αφορά την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, προχωρούμε άμεσα στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών και τη χρήση εφαρμογών τόσο στο ΥΠΑΙΘΑ, όσο στα πανεπιστήμια και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.
Δρομολογούμε, επίσης, αλλαγές στα προγράμματα σπουδών της πληροφορικής και προχωρούμε στην υλοποίηση προγραμμάτων εμπλουτισμού ψηφιακών δεξιοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

Τέλος, ενσωματώνουμε οριζόντια τη χρήση εργαλείων τεχνολογίας στις μεθόδους διδασκαλίας και αλλάζουμε τα προγράμματα σπουδών με στόχο τον εμπλουτισμό τους με ψηφιακό περιεχόμενο ώστε η διδασκαλία να καταστεί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mme
Αθέατες πλευρές της "ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν
Τα μεγάλα ΜΜΕ για Βενεζουέλα και Ιράν: Πληροφόρηση ή γεωπολιτική εργαλειοποίηση;
Αθέατες πλευρές της "ενημέρωσης των διεθνών ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν
διακοπές
Πάσχα 2026: Φθηνές ή και δωρεάν διακοπές με vouchers – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ και νέο «Kythira Pass» δίνουν τη δυνατότητα για διακοπές από 10 έως 13 Απριλίου με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος
Πάσχα 2026: Φθηνές ή και δωρεάν διακοπές με vouchers – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
αυτοκινητα
Νέο πρόγραμμα επιδότησης οχημάτων: Έως 30.000 ευρώ για αντικατάσταση παλιού αυτοκινήτου
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών και χαμηλών εκπομπών οχημάτων μέσω του Κλιματικού και...
Νέο πρόγραμμα επιδότησης οχημάτων: Έως 30.000 ευρώ για αντικατάσταση παλιού αυτοκινήτου
βενεζουέλα
Η αρπαγή των πετρελαίων της Βενεζουέλας από χρηματοδότη του Τραμπ: Μια εντελώς… τυχαία εξαγορά
Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι στην προώθηση της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα μείζονα λόγo είχαν δισεκατομμυριούχοι χρηματοδότες του...
Η αρπαγή των πετρελαίων της Βενεζουέλας από χρηματοδότη του Τραμπ: Μια εντελώς… τυχαία εξαγορά