Μεταθέσεις: Διευθύνσεις δεν εφαρμόζουν επανυπολογισμό μονάδων, άλλες δεν εμφανίζουν τις πρώτες προτιμήσεις
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για δύο μέτρα και σταθμά στις μεταθέσεις

Χωρίς τον επανυπολογισμό των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης  των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν από την Δευτεροβάθμια εκπ/ση στην Πρωτοβάθμια η οποία αποφασίστηκε με έγγραφη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας από τον περασμένο Μάϊο, φέρονται να κάνουν τις μεταθέσεις ορισμένες  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Η εν λόγω οδηγία αναφερόταν σε άρση νομικών σφαλμάτων κατόπιν απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε επί ασκήσεως εφέσεως υπέρ του νόμου της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά της με αριθμό 169/2018 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και σημειώνει τα εξής:

«Tα μόρια συνθηκών διαβίωσης για το αντίστοιχο κριτήριο μεταθέσεων και τοποθετήσεων, υπολογίζονται κατόπιν μετατροπής αυτών που είχαν συγκεντρώσει οι εν λόγω εκπαιδευτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν έως την μετάταξή τους, σε μόρια της πλησιέστερης προς τις ανωτέρω σχολικής μονάδας της βαθμίδας εκπαίδευσης όπου μετατάσσονται»

Ομως, σύμφωνα με αναφορές που έφτασαν στο alfavita.gr, ορισμένες Διευθύνσεις Π.Ε δεν την εφαρμόζουν στις τρέχουσες μεταθέσεις, διότι όπως λένε, αναμένουν  διευκρινίσεις. Ωστόσο, αναρτήθηκαν ήδη οι πίνακες με τα μόρια και είναι χωρίς να γίνει η προσαρμογή. Δηλαδή οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη εφαρμογή της απόφασης. 

Ξανά λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά και στον ίδιο πίνακα να βρίσκονται άλλοι με μόρια πρωτοβάθμιας κι άλλοι με δευτεροβάθμιας! Μεγάλη αδικία για τους πρώτους οι οποίοι απλά δεν είχαν την οικονομική άνεση να το κυνηγήσουν δικαστικά.

Επιπλέον στη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με άλλες αναφορές, κατά την ανακοίνωση των ονομάτων εκπαιδευτικών που αιτουνται μετάθεση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, όπως έχει ζητήσει με έγγραφό του το Υπουργείο,  πολλές ΔΔΕ ανα τη χώρα δεν εμφανίζουν στις λίστες τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ των εκπαιδευτικών σε όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην διαθέτουν όλες τις πληροφορίες ως έχοντες έννομο συμφέρον για την υπηρεσιακή τουςκατάσταση! Είναι πολύ σημαντικό για πολλούς εκπαιδευτικούς να γνωρίζουν τις πρώτες προτιμήσεις για λόγους διαφάνειας, κάτι που εντελώς αυθαίρετα δεν εφαρμόζουν κάποιες ΔΔΕ.

Οι Ενστάσεις

Οι περιπτώσεις αυτές, αλλά και άλλες δυσλειτουργίες στη διαδικασία των μεταθέσεων, έχουν προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες την κατάθεση πολλών ενστάσεων, καθώς μέχρι και σήμερα 24-11-2023 υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Από 11-12-2023 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διορθώνουν στοιχεία στις καταχωρισμένες αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οποιεσδήποτε αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, θα γίνονται από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες ελέγχου, ανάρτησης πινάκων μοριοδότησης και υποβολής ενστάσεων είναι δεσμευτικές μόνο ως προς τη διαδικασία των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή και όχι των βελτιώσεων-οριστικών τοποθετήσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 15, παρ. 8, Π.Δ. 50/1996) μέχρι τέλος Απριλίου.

Ανάκληση

α) Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 31-12-2023 και ώρα 15:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης, η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

β) Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές. Ενστάσεις Θα εξετασθούν μόνον εφόσον αυτές υποβληθούν στην υπηρεσία εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση των μεταθέσεων. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτές. Τα ίδια ισχύουν και για τις αμοιβαίες μεταθέσεις. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακτινολόγος με εγκαταλελειμμένο βρέφος
Συγκινητικό: Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στην αξονική τομογραφία - «Θεώρησα σωστό να το κάνουμε μαζί»
Τι αναφέρει η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη για την συγκινητική ανάρτηση και το βρέφος
Συγκινητικό: Ακτινολόγος μπήκε με εγκαταλελειμμένο βρέφος στην αξονική τομογραφία - «Θεώρησα σωστό να το κάνουμε μαζί»
απθ
ΑΠΘ: Συνάντηση του Πρύτανη με τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ έχει συνάψει 163 ενεργές συμφωνίες με 75 γαλλικά πανεπιστημιακά ιδρύματα
ΑΠΘ: Συνάντηση του Πρύτανη με τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη