σχολεία παιδιά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Συστάσεις του ΕΟΔΥ για τον ιό κοξάκι

Συστάσεις έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού κοξάκι σε μαθητές.

Όπως τονίζεται, το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, όπου έχει εκδηλωθεί το κρούσμα ή τα κρούσματα, δεν ενδείκνυται ως μέτρο πρόληψης.

Τι συνιστάται

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «Σε σχολικές μονάδες που έχουν παρατηρηθεί ένα ή περισσότερα περιστατικά λοίμωξης συστήνεται η ενημέρωση των γονέων των υπολοίπων παιδιών και η ευαισθητοποίηση τους για την αναγνώριση των πιθανών συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη από ιούς, συστήνεται η παραμονή του παιδιού στο σπίτι και η αντιμετώπιση του σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού».

Γενικότερα, από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023, καταγράφεται αύξηση των λοιμώξεων από ρινοϊούς/εντεροϊούς σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τα δεδομένα της εργαστηριακής επιτήρησης σε δείγματα ασθενών με οξεία σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού.

Η αύξηση αυτή αφορά και σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς Coxsackie.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntantades
Πανελλαδικά τον Μάρτιο το voucher έως 500 ευρώ για τη φύλαξη παιδιών
Ανοίγει στα τέλη Μαρτίου η πλατφόρμα αιτήσεων – Ποιοι γονείς δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση και ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Πανελλαδικά τον Μάρτιο το voucher έως 500 ευρώ για τη φύλαξη παιδιών