σχολεία παιδιά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Συστάσεις του ΕΟΔΥ για τον ιό κοξάκι

Συστάσεις έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος του ιού κοξάκι σε μαθητές.

Όπως τονίζεται, το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, όπου έχει εκδηλωθεί το κρούσμα ή τα κρούσματα, δεν ενδείκνυται ως μέτρο πρόληψης.

Τι συνιστάται

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «Σε σχολικές μονάδες που έχουν παρατηρηθεί ένα ή περισσότερα περιστατικά λοίμωξης συστήνεται η ενημέρωση των γονέων των υπολοίπων παιδιών και η ευαισθητοποίηση τους για την αναγνώριση των πιθανών συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη από ιούς, συστήνεται η παραμονή του παιδιού στο σπίτι και η αντιμετώπιση του σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού».

Γενικότερα, από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023, καταγράφεται αύξηση των λοιμώξεων από ρινοϊούς/εντεροϊούς σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τα δεδομένα της εργαστηριακής επιτήρησης σε δείγματα ασθενών με οξεία σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού.

Η αύξηση αυτή αφορά και σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς Coxsackie.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα Στενά του Ορμούζ στο Ιράν
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έλαβαν σχέδιο δύο φάσεων για το τέλος του πολέμου
ΗΠΑ και Ιράν έλαβαν πρόταση τερματισμού του πολέμου – Ο Τραμπ απειλεί με «κόλαση» αν παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έλαβαν σχέδιο δύο φάσεων για το τέλος του πολέμου
ΑΠΘ
ΑΠΘ: Εκδήλωση για τους εθνομάρτυρες Κύπρου και Πόντου Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Νίκο Καπετανίδη
Εκδήλωση τιμής για τους Παλληκαρίδη και Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Εκδήλωση για τους εθνομάρτυρες Κύπρου και Πόντου Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Νίκο Καπετανίδη