Δόμνα Μιχαηλίδου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή
«Για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ακούμε πάρα πολλά ως προς το κομμάτι της έρευνας που γίνεται, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της διασύνδεσης της με την αγάπη για τη γη» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Για μία Σχολή με πολύχρονη προσφορά στη χώρα, η οποία συνδυάζει έρευνα και πρακτική εργασία, έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την ολοκλήρωση των επαφών της με στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. «Για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ακούμε πάρα πολλά ως προς το κομμάτι της έρευνας που γίνεται, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της διασύνδεσης της με την αγάπη για τη γη. Από το Επαγγελματικό Λύκειο της, έχουμε να μάθουμε πολλά σε ότι αφορά προς τον τρόπο που κινητροδοτούμε τα παιδιά μας για αυτό που τόσο χρειαζόμαστε στη χώρα: δηλαδή την επαγγελματική εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την υπουργό υποδέχθηκαν στο campus, ο πρόεδρος της Σχολής Dr. Jeff Lansdale, η Έφορος του Ιδρύματος και Development Committee Chair, Άννυ Ευσταθίου και η επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Πόρων και Δημοσίων Σχέσεων, Αθηνά Περιστεροπούλου. Στη στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επικέντρωσε τον χαιρετισμό του ο Dr. Lansdale, ο οποίος χαρακτήρισε την κ. Μιχαηλίδου ως «σπορέα ιδεών», κάνοντας παραλληλισμό με τον «σπορέα» που είναι το σήμα της ΑΓΣ. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξωστρέφεια και την προσέλκυση αλλοδαπών σπουδαστών στο Perrotis College. Μάλιστα, επεσήμανε ότι πέρυσι η Ελλάδα σκαρφάλωσε από την 18η στην 8η θέση στη λίστα με τις προτιμήσεις φοιτητών από τις Η.Π.Α. που σπουδάζουν στο εξωτερικό. «Είναι απαραίτητο να αλλάξει η κουλτούρα των Ελλήνων και η νεολαία να επιλέγει τον αγροδιατροφικό τομέα. Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, αλλά κάτι εξαιρετικά σημαντικό», είπε.

Δόμνα Μιχαηλίδου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και ενημερώθηκε για την έρευνα, την εκπαίδευση και την προσφορά του Ιδρύματος από το 1904 έως σήμερα. Ακολούθησαν συναντήσεις με την ηγεσία του Ιδρύματος και τον συντονιστή Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Τάσο Παπαναστασίου, τον διευθυντή του ΕΠ.ΑΛ., Απόστολο Βουρκούδη και τον Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνο Ρότσιο.

Δόμνα Μιχαηλίδου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anoia-egkefalos.jpg
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
Η προσωπική ιστορία μιας 20χρονης φοιτήτριας αποδεικνύει πόσο εύκολα μπορεί να υποτιμηθούν τα προειδοποιητικά καμπανάκια.
Διάγνωση όγκου στον εγκέφαλο: Η νεαρή που αγνόησε τα σημάδια μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της
google μηνυμα
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης
Αυτό που μέχρι πρόσφατα απαιτούσε χρονοβόρες διαδικασίες, σήμερα μπορεί να γίνει μέσα από μερικά απλά βήματα στο κινητό.
Οδηγός για να αφαιρέσετε το τηλέφωνο και email σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης