teacher
«Άλλες δύο προσπάθειες συμβούλων (η μια μάλιστα κρυφά) να αξιολογήσουν συναδέλφους σε σχολεία της πόλης και της επαρχίας, απέτυχαν»

Την προσπάθεια δύο ακόμα συμβούλων να αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς, έκανε γνωστή η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρεται, η απόπειρα απέτυχε με την παρέμβαση της ΕΛΜΕ.

Παράλληλα, καλούνται οι εκπαιδευτικοί «να υπογράψουν την Απεργία - Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, να μείνουν συσπειρωμένοι και να συνεχίσουν να ενημερώνουν το σωματείο για κάθε περίπτωση που κάποιος επίδοξος αξιολογητής θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης».

Η ανακοίνωση

«Άλλες δύο προσπάθειες συμβούλων (η μια μάλιστα κρυφά) να αξιολογήσουν συναδέλφους σε σχολεία της πόλης και της επαρχίας, απέτυχαν, καθώς η ΕΛΜΕ Χανίων ήταν εκεί και μπλόκαρε τη διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε τα εξής: Η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ο μισθός, η ασφάλιση, η σύνταξη, το ωράριο και τα υπόλοιπα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν συλλογικές κατακτήσεις και δεν διακυβεύονται από την προσωπική βούληση κανενός. Ακριβώς γι ‘αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να μπουν στην ζυγαριά απ’ την μία η συλλογική θέληση της ΟΛΜΕ, και τοπικά της ΕΛΜΕ Χανίων και η ατομική άποψη του κάθε νεοδιόριστου συναδέλφου. Εάν για παράδειγμα κάποιος συνάδελφος θέλει να αμείβεται με τον μισό μισθό – αν θεωρεί ότι κατά το κοινώς λεγόμενο «του περισσεύουν»- δεν προκύπτει «κάποιο ατομικό δικαίωμα στην μείωση μισθού» καθώς πρόκειται για συλλογική κατάκτηση του κλάδου κι επομένως ΜΟΝΟ ο κλάδος συλλογικά μπορεί να αποφασίσει για το τι μισθό θέλει να έχει .

Υπενθυμίζουμε δε, ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το ανώτερο όργανο του σχολείου και δεν νοείται να μην είναι ενήμερος για το ποιος ή ποια προγραμματίζεται να επισκεφθεί το σχολείο και για ποιον λόγο.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώνουν τους συλλόγους διδασκόντων  για την επίσκεψη οποιουδήποτε στο σχολείο εφόσον το γνωρίζουν – επομένως και των συμβούλων – ως οφείλουν.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν την Απεργία - Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, να μείνουν συσπειρωμένοι και να συνεχίσουν να ενημερώνουν το σωματείο για κάθε περίπτωση που κάποιος επίδοξος αξιολογητής θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας επισημαίναμε τα εξής:

Οι συνάδελφοι είναι συνδικαλιστικά καλυμμένοι ώστε να απέχουν τόσο από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης (από την ΟΛΜΕ) όσο και από την εσωτερική αξιολόγηση (από την ΕΛΜΕ Χανίων).

Η διαδικασία προκήρυξης Απεργίας Αποχής από την ΕΛΜΕ Χανίων ξεκίνησε με την παράδοση εξώδικου στο Υπουργείο Παιδείας στις 5.11.2021 και την επόμενη εβδομάδα προκηρύχθηκε και επίσημα η συγκεκριμένη κινητοποίηση η οποία ισχύει ακόμα και σήμερα. Για να βγει παράνομη η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει ή το Υπουργείο Παιδείας ή η ΔΔΕ Χανίων να καταγγείλει την συγκεκριμένη απεργιακή δράση στα δικαστήρια και αυτά με την σειρά τους να την εκδικάσουν και να την βγάλουν παράνομη. Ούτε η υιοθέτηση των «ενιαίων κειμένων» από την ΟΛΜΕ την καθιστούν παράνομη ούτε οτιδήποτε άλλο. Επειδή ορισμένα στελέχη επιμένουν ότι η Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας είναι παράνομη εκφοβίζοντας τους συναδέλφους, καλούμε τους συναδέλφους να ζητάνε εγγράφως από τους διευθυντές αυτόν τον ισχυρισμό τους και να τον αποστείλουν στο σωματείο.

Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι πέραν της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ με την υπογραφή τους και την κατάθεση στην διεύθυνση του σχολείου για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, καμία άλλη συμπλήρωση εγγράφου δεν απαιτείται. Επίσης αν υπάρχει αντίστοιχη πίεση από κάποιο στέλεχος, καλούμε τους συναδέλφους να ζητάνε και σε αυτήν την περίπτωση εγγράφως από το στέλεχος αυτόν τον ισχυρισμό και να ενημερώνουν το σωματείο.

Σε κάθε περίπτωση η νομική μας σύμβουλος θα επιληφθεί του αν υπάρχει κάποια αυθαιρεσία.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες