εκλογές αιρετών
Ενημέρωση αιρετών ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων -ΣΥΝΕΚ, για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Σε ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές προχωρούν οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων -ΣΥΝΕΚ.

Όπως καταγγέλλουν, παρότι πολλοί εκπαιδευτικοί έστειλαν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους δεν προηγήθηκαν, όπως προβλέπεται, έναντι των αποσπασμένων.

Επιπλέον στις τοποθετήσεις που έγιναν στις 30 και 31 Αυγούστου δεν ακολουθήθηκε ο ορθός  και νομότυπος τρόπος  κάλυψης των κενών (συμπλήρωση ωραρίου οργανικά ανηκόντων, τοποθέτησης αποσπασμένων, αναπληρωτών κ. λ .π.). 

«Αυτό επέφερε πλήθος ενστάσεων οι οποίες δεν συζητήθηκαν», όπως τονίζουν. 

Αναλυτικά

Ενημερωτικό δελτίο των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης   εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝ.Ε.Κ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από τον Ιούλιο εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, όσον αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές και ειδικότερα τον χρόνο  στον οποίο ζητήθηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων για τις συμπληρώσεις ωραρίου. Παρότι πολλοί συνάδελφοι όμως έστειλαν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους δεν προηγήθηκαν, όπως προβλέπεται, έναντι των αποσπασμένων. Επιπλέον στις τοποθετήσεις που έγιναν στις 30 και 31 Αυγούστου δεν ακολουθήθηκε ο ορθός  και νομότυπος τρόπος  κάλυψης των κενών (συμπλήρωση ωραρίου οργανικά ανηκόντων, τοποθέτησης αποσπασμένων, αναπληρωτών κ. λ .π.). Αυτό επέφερε πλήθος ενστάσεων οι οποίες δεν συζητήθηκαν.

Από τον Σεπτέμβριο ήμασταν οι μόνοι που διαφωνήσαμε και εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε κάθε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τη σειρά που ακολουθήθηκε στις τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με την άποψή μας, έπρεπε τον Σεπτέμβριο το ΠΥΣΔΕ  να επιστρέψει πίσω και να ξεκινήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων από την αρχή, ώστε να μη συμβούν  αδικίες και  σφάλματα σε βάρος των συναδέλφων . Αυτό δεν συνέβη διότι όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ το θεώρησαν πολύ χρονοβόρο. Εμείς διαφωνήσαμε.

•Αυτό όμως το οποίο δεν μπορούμε να ανεχόμαστε  και γι αυτό θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, είναι η ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών για την κάλυψη των πολλών κενών, που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή μας. Ειδικά στην ΔΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έγιναν με το σταγονόμετρο και  τα κενά καλύπτονται με υπερωρίες. Πρόκειται για τακτική αυταρχική δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν επιλογή μη αποδοχής. Πρόκειται για τακτική εξοντωτική γιατί απευθύνεται σε συναδέλφισσες και συναδέλφους, όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι 60 χρόνων και με εγγενείς δυσκολίες, που αφορούν οικογενειακά θέματα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή του Υπουργείου για τη μείωση του μισθολογικού κόστους και στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων των υπό πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης χωρίς διορισμούς και ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Τέλος, μεταφέροντας και τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων θέλουμε να τονίσουμε την απαξίωση και το άγχος που αισθάνονται, όταν στην εποχή της διαδικτυακής   πληροφόρησης , η Δ/νση δεν αναρτά στην ιστοσελίδα της τις τοποθετήσεις τους στα σχολεία. Οι συνάδελφοι μαθαίνουν εκ των υστέρων τα σχολεία στα οποία τοποθετούνται από τους διευθυντές .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα