Thumbnail
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό λιποθυμίας συναδελφου στο Πύργο

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την τοποθέτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ) σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό λιποθυμίας Νηπιαγωγού στο Πύργο εν ώρα μαθήματος, απέστελαν οι Νηπιαγωγοί.

Οι κινήσεις του Συλλόγου δεν θα αρκεστουν στην επιστολή και θα διεκδικηθεί επιτακτικά και με κάθε δυνατό τρόπο η ικανοποίηση για τοποθέτηση δεύτερης Νηπιαγωγού σε κάθε τάξη κάθε νηπιαγωγείου της χώρας, γεγονος που θα διασφαλίζει αφενός την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αφετέρου την βέλτιστη δυνατή πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού μας έργου.

Η Επιστολή

Συσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος ενημερώθηκε σχετικά με την λιποθυμία συναδελφου Νηπιαγωγου σε μονοθέσιο Νηπιαγωγείο του Πύργου, λίγες ημέρες πριν.

Η συναδελφος, που ευτυχώς είναι πλέον καλά στην υγεία της, για καλή της τύχη ανεβρεθει σύντομα από γονέα στο χώρο του σχολείου, χωρίς ωστόσο τις αισθήσεις της και με έντρομους μαθητές επάνω της.

Το τραγικό περιστατικό,φέρνει στην επιφάνεια όλα όσα εδώ και καιρό ο κλάδος μας βροντοφωναζει και για όλα όσα προειδοποιει, αλλά δυστυχώς δεν εισακουγονται.

Χιλιάδες Νηπιαγωγεία, με στοιβαγμένους 25 μαθητές και με μια εκπαιδευτικό χωρίς ούτε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα, άθλιες συνθήκες εργασίας, ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πάνω απ' όλα κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα για τους ίδιους τους μαθητές μας είναι λίγες μόνο από τις πραγματικές συνθήκες στις οποίες ως εκπαιδευτικοί καλουμαστε να ανταπεξέλθουμε.

Ως ΠΑΣΑΝ αρχικά ευχόμαστε καλή ανάρρωση στην συνάδελφο και ταυτόχρονα θέτουμε τα ερωτήματα:

- Πόσο ακόμα θα είμαστε εγκαταλελειμμένοι στην τύχη μας;

- Ποτέ επιτέλους θα αποφασιστεί η παροχή δεύτερης Εκπαιδευτικού στις τάξεις μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα;

-Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κι εμείς βρεθούμε στην θέση της συναδέλφου με μια χειρότερη έκβαση για όλους;

Ως σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών κρουουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιουμε για την κατασταση η οποία πλέον έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουμε την εντονότατη ανησυχία μας για το τι μέλει γενέσθαι- ειδικά μετά το πρόσφατο αυτό δυσάρεστο περιστατικό.

Ο ΠΑΣΑΝ ζητά την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για τοποθέτηση δεύτερης Νηπιαγωγού σε κάθε ταξη κάθε Νηπιαγωγείου της χώρας ώστε αφενός να διασφαλίζεται η ασφάλεια η δική μας όσο και των μαθητών μας και αφετέρου να είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε επαρκώς και επιτυχώς το εκπαιδευτικό μας έργο!!!

ΠΑΣΑΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μηνιαίες αποδοχές σας από την εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) .
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
pierakakis
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
Τροποποιήσεις στο ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εκπαιδευτικού προσωπικού δημοτικών σχολείων
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
σχολειο
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα
Δίκαιο το αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών για την άµεση επάνοδο του εκπαιδευτικού
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA.jpg
Σε ποια σχολεία (από 8 έως 26 Απριλίου 2024 ) θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εξετάσεις PISA στα Αγγλικά και στις ψηφιακές δεξιότητες
Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι μεγάλες τάξεις με μαθητές που έχουν διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας και οι λίγες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την...
Σε ποια σχολεία (από 8 έως 26 Απριλίου 2024 ) θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εξετάσεις PISA στα Αγγλικά και στις ψηφιακές δεξιότητες