σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σχετικά με την υπερωριακή απασχόληση.

Όπως υποστηρίζεται, «με έγγραφο του στις 9/11 ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναθέσουν υποχρεωτικά υπερωριακή απασχόληση, έως 5 ώρες εβδομαδιαίως, στους εκπαιδευτικούς για κάλυψη διδακτικών αναγκών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό αποτελεί μία προσπάθεια του υπουργείου και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να μπαλώσουν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 14:00 στη ΔΔΕ Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση

«Με έγγραφο του στις 9/11 ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναθέσουν υποχρεωτικά υπερωριακή απασχόληση, έως 5 ώρες εβδομαδιαίως, στους εκπαιδευτικούς για κάλυψη διδακτικών αναγκών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια προσπάθεια του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά, δεκάδες στην Κέρκυρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, που προκύπτουν από την αδιοριστία και από τις καθυστερημένες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Κενά, για τα οποία ευθύνονται τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών βάσει του Νόμου/Τερατουργήματος 4823/21, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην απαξίωση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη μεταφορά των λειτουργιών του στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αυτός ο νόμος, αναφέρει ότι οι διευθυντές των σχολείων «δύνανται» να αναθέτουν υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς και δεν είναι υποχρεωμένοι. Η μη υποχρέωσή τους προκύπτει κι από το έγγραφο του ΔΔΕ Κέρκυρας, όπου «καλεί» τους Διευθυντές και δεν τους υποχρεώνει να ενεργοποιήσουν το άρθρο του νόμου 4823.

Το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθεί για μια ακόμα φορά, να ρίξει τα βάρη των δικών του ελλείψεων και επιλογών, στους εκπαιδευτικούς!

  • Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, να τηρήσουν τις δημοκρατικές παραδόσεις της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων και να βάζουν το ζήτημα των υπερωριών στο σύλλογο, σεβόμενοι τις αποφάσεις του συλλόγου και τις επιθυμίες των εκπαιδευτικών και να μην αναθέσουν υποχρεωτικές υπερωρίες.
  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να προκαλέσουν συνεδρίαση συλλόγου για να συζητηθεί το ζήτημα των υπερωριών και να αποφασίσουν το σχέδιο ψηφίσματος που στέλνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
  • Καλούμε τη ΔΔΕ, να ανακαλέσει το έγγραφο που έστειλε, καθώς και τις προφορικές εντολές που έχει δώσει, για το διαμοιρασμό της μιζέριας και της φτώχειας του δημοσίου σχολείου, μια κατάσταση στην οποία έχει φέρει το σχολείο η κυβέρνηση όσο το υπουργείο Παιδείας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ. ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pontiakos_ellinismos
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού
«Ένας τρόπος υπάρχει για να μπορούν οι νεότερες γενιές να συνδεθούν με τον Πόντο κι αυτός ο τρόπος είναι η γνώση. Η γνώση της ιστορίας και του...
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού