Γάζα: Κινητοποίηση σήμερα στο Σύνταγμα για τις απαράδεκτες δηλώσεις Πιερρακάκη
Alexandros Michailidis / SOOC
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών με ανάρτηση πανό έξω από τη Βουλή σήμερα, Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 18:00 το απόγευμα

Σε κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκε ο κλάδος από το υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για την αλληλεγγύη χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης καλούν οι εκπαιδευτικοί με ανάρτηση πανό έξω από τη Βουλή σήμερα, Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 18:00 το απόγευμα.

«Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ιδίου (σ.σ. του υπουργού Παιδείας), να πείσουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάνε απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της διαρκής εξόντωσης αμάχων και παιδιών. Είναι σε δύσκολη θέση γιατί υπάρχει ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα και στην απαίτηση να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση στο δίκαιο αίτημα για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ», επισημαίνουν εκπαιδευτικά σωματεία και ζητούν ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο.

Τέλος, καλούν το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών και να προστατευτεί από κάθε στοχοποίηση, να προχωρήσει άμεσα σε εξώδικη διαμαρτυρία και να εξετάσει κάθε νόμιμο μέσο και δηλώνουν: «Συνεχίζουμε μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε δηλώσει ότι:

«Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών, ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους. Ο αντισημιτισμός – και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός – είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών μοχθούν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα ανοικτό σχολείο, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις και πρακτικές και κυρίως από τις λογικές και το λεξιλόγιο του χθες. Είμαστε στο πλευρό όλων τους, και τους παρέχουμε στήριξη στο δύσκολο έργο που επιτελούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα