Παλαιστίνη (2)
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τη Γάζα θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικά νοσοκομεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων στη Γάζα.

Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία

Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας «για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αντίθεσή μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

Παράλληλα καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους και όλη την ιατρική κοινότητα να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Oι συνάδελφοι μας υγειονομικοί στη Γάζα, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών τους, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων.

Οι εικόνες ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Μωρά στο πάτωμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, "Αλ Σίφα", με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους ελεύθερους σκοπευτές να το έχουν περικυκλώσει. Το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από τα ισραηλινά πυρά με αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο Νοσοκομείο "Αλ Σίφα". Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα έχει μετατρέψει την αυλή του σε ομαδικό τάφο για άγνωστους σκοτωμένους πολίτες. Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητάει να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στη Γάζα. Με τις χιλιάδες λαού, με τους λαούς που καταδικάζουν τις δολοφονίες μωρών, μικρών παιδιών, άμαχου πληθυσμού, ασθενών.

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, όλη η ιατρική κοινότητα οφείλουν να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποίηση την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αντίθεσή μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών μετά από αξιολόγηση, με αναδρομική ισχύ, από την Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Απόφαση: Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας