αίθουσα διδασκαλίας
Απόφαση Έγκρισης του «Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου» της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία για παροχή υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα που δε διδάσκονται ενδοσχολικά», με κωδικό ΟΠΣ 6001780, του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», ΕΣΠΑ 2021-2027

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Έγκρισης του «Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου» της Πράξης «Ενισχυτική Διδασκαλία για παροχή υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα που δε διδάσκονται ενδοσχολικά», με κωδικό ΟΠΣ 6001780, του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σύντομη περιγραφή

Η Ενισχυτική Διδασκαλία εφαρμόζεται στα Λύκεια για παροχή υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα που δε διδάσκονται ενδοσχολικά για να καλύψει τις ανάγκες των υποψηφίων/μαθητών στα Ειδικά Μαθήματα (Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Μουσικά Μαθήματα). Η Ενισχυτική Διδασκαλία σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα, αποτελεί δομή Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (κατά αντιστοιχία με την Ενισχυτική στο Γυμνάσιο όπως εφαρμόστηκε με το αριθ. 144869/Δ2/18-9-2019-ΦΕΚ 3588Β/2019), εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο είναι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. μέσω της Γεν. Δ/νσης Σπουδών Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης. Στην Ενισχυτική Διδασκαλία σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα συμμετέχουν μαθητές/τριες της Γ' τάξης των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. καθώς και της Δ΄ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) που θα είναι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την οποία εξετάζεται το ειδικό μάθημα. Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα, είναι η δυνατότητα διδασκαλίας, των Ειδικών Μαθημάτων στους μαθητές/τριες εντός του Δημοσίου συστήματος εκπαίδευσης ώστε να διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας της χώρας.

Η «Ενισχυτική Διδασκαλία για παροχή υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα που δε διδάσκονται ενδοσχολικά» υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.). Τα Σ.Κ.Α.Ε. (κατά αντιστοιχία του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο) συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Λυκείου ή και από σχολική μονάδα Λυκείου σε ορισμένες περιπτώσεις και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ειδικές περιστάσεις, για μαθητές που δε δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία, το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων μπορεί να υλοποιείται με παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας, ήτοι με ταυτόχρονη και εκ παραλλήλου διδασκαλία σε μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία στην τάξη και σε άλλους μαθητές, οι οποίοι αναγκαστικά συμμετέχουν εξ αποστάσεως, με συναίνεση των γονέων. Τα τμήματα συγκροτούνται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης προβλέπεται απασχόληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Υπευθύνων Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και δράση δημοσιότητας.

Διάρκεια υλοποίησης της Πράξης: 01/08/2023 - 30/06/2027 (Σχολικά έτη 2023-2024, 2024-2025, 2025- 2026).

Δείτε ΕΔΩ τον οδηγό

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα