μαθητές σχολείο
ΣΕΠΕ «Γ.Σεφέρης»: Η Δημοτική αρχή Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καταγγελία εναντίον της δημοτικής αρχής Ηρακλείου (Αττικής) σχετικά με τη συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών μονάδων της περιοχής, κάνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ.Σεφέρης»

Σύμφωνα με αυτήν, «η εικόνα των σχολικών υποδομών επιβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Δήμου είναι πιστή στην πολιτική που εξυπηρετεί με όλους τους τρόπους τα κέρδη των λίγων δηλαδή των εργολάβων . Mε τις τεχνικές υπηρεσίες δραματικά υποστελεχωμένες και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αφήνει σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τα σχολεία της πόλης, τις ανάγκες των πολλών και αδιαφορεί για τη σχολική στέγη»

Ο ΣΕΠΕ αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως αδράνεια για αποκατάσταση ζημιών, σχολείο που παραδόθηκε για χρήση (μετά την τριετή επισκευή), χωρίς  να έχει τις υποδομές για εργαστήριο πληροφορικής, καθώς και σχολείο όπου εργάτες δουλεύουν ακριβώς δίπλα στις σχολικές τάξεις, εργάτες στην αυλή των προκάτ, αυλή με χαλίκι που ολοένα τραυματίζονται οι μαθητές, σχολική μονάδα χωρίς ίντερνετ (παρά τις «κορώνες» περί ψηφιοποίησης του υπουργού παιδείας)!!!!.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΠΕ «Γ.Σεφέρης»

-Την προηγούμενη Πέμπτη (2/11) στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, έπειτα από πρόσκρουση πτηνού σε παράθυρο του γυμναστηρίου, υπήρξε πτώση κομματιών γυαλιού, την ώρα που μαθητές έκαναν πρόβα για σχολική γιορτή . Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού. Για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων ο Σύλλογος μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ είχε εκφράσει τις ανησυχίες του από τότε που ο συγκεκριμένος χώρος (το γυμναστήριο ) είχε μετατραπεί σε χώρο «σχολείου» για καθημερινό μάθημα μετά τον σεισμό του 2019.

Η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας ορθώς απαγόρευσε την είσοδο των μαθητών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Μετά από μια εβδομάδα δεν υπήρξε απολύτως καμία ενέργεια από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου για αντικατάσταση των παραθύρων. Εκτός από αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο παραδόθηκε για χρήση (μετά την τριετή επισκευή), χωρίς  να έχει τις υποδομές για εργαστήριο πληροφορικής.

- Στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου (παρά τους κινδύνους) οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου, που επισκευάστηκε και τελικά γκρεμίζεται για να ξαναχτιστεί δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Εργάτες στο εργοτάξιο ακριβώς δίπλα στις σχολικές τάξεις, εργάτες στην αυλή των προκάτ, αυλή με χαλίκι που ολοένα τραυματίζονται οι μαθητές, σχολική μονάδα χωρίς ίντερνετ (παρά τις «κορώνες» περί ψηφιοποίησης του υπουργού παιδείας)!!!!

Η πραγματικότητα καθιστά για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή Ηρακλείου ασυνεπή στις προεκλογικές της εξαγγελίες και υποσχέσεις. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά! Η εικόνα των σχολικών υποδομών επιβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Δήμου είναι πιστή στην πολιτική που εξυπηρετεί με όλους τους τρόπους τα κέρδη των λίγων δηλαδή των εργολάβων . Mε τις τεχνικές υπηρεσίες δραματικά υποστελεχωμένες και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αφήνει σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τα σχολεία της πόλης, τις ανάγκες των πολλών και αδιαφορεί για τη σχολική στέγη.

Δε θα σταματήσουμε να δημοσιοποιούμε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σταθερά στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε πως με ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο μηχανικός για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες ( από την έκρηξη καυστήρα) τον περασμένο Γενάρη και ούτε ένας υπεύθυνος σε υπηρεσίες , υπουργεία, δήμους, στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στη συσκότιση της κρατικής ευθύνης.

Τα ζητήματα της Σχολικής Στέγης αλλά και όλων των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας απασχολεί όλους, γονείς, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί έχουν να κάνουν τόσο με την ασφάλεια εκπαιδευτικών - μαθητών όσο και με την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Η δε κατάργηση των σχολικών επιτροπών θα χειροτερέψει την κατάσταση, καταδικάζοντας τα σχολεία σε αιματηρές περικοπές, αδυναμία πληρωμής ακόμη και των λογαριασμών τους.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και μετακύλισης του κόστους στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

 Αυτή η εικόνα πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Μπορούν να μπουν άλλες προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, που θα έχουν ως αφετηρία τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών μας, καθώς και όλων των εργαζομένων στα σχολεία. Η Δημοτική αρχή Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Απαιτείται ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα για τη σχολική στέγη με αποκλειστική ευθύνη του κράτους: Για ανέγερση νέων σχολείων, για να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες επισκευές-ανακαινίσεις στο κτηριακό δυναμικό της πόλης, για να προχωρήσει με επείγοντα τρόπο ο προσεισμικός έλεγχος και οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων.

Δε θέλουμε να ζούμε από τύχη!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να παλέψουμε για ασφαλείς και ολοκληρωμένες υποδομές στα σχολικά κτήρια για την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπουκάλια νερού
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να...
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό