Γάζα
ΠΕΦ: Ο Ελληνικός λαός, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουμε εκφράσει στο παρελθόν πολλές φορές την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης (ανέγερση σχολείων, πρωτοβουλία «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»). Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις Πιερρακάκη κατά των εκπαιδευτικών για τη στήριξή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, δίνουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί. 

Ψήφισμα υπέρ των Παλαιστινίων, εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τονίζοντας ότι «όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει την εξόντωση των Παλαιστινίων η φωνή μας θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή: Σταματήστε τώρα το πογκρόμ, σταματήστε τώρα τον βομβαρδισμό νοσοκομείων και σχολείων»

Το ψήφισμα της ΓΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΦ εκφράζει τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη της στον πολυετή αγώνα του Παλαιστινιακού λαού εναντίον της συνεχιζόμενης για σχεδόν 80 χρόνια Ισραηλινής κατοχής.

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στην επιχειρούμενη εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, του Παλαιστινιακού.

Δεν μπορούμε παρά με κάθε τρόπο να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα του για το αυτονόητο δικαίωμά του για πατρίδα και ελευθερία.

Ο Ελληνικός λαός, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουμε εκφράσει στο παρελθόν πολλές φορές την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης (ανέγερση σχολείων, πρωτοβουλία «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»).

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Όσο η κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει την εξόντωση των Παλαιστινίων η φωνή μας θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή: Σταματήστε τώρα το πογκρόμ, σταματήστε τώρα τον βομβαρδισμό νοσοκομείων και σχολείων.

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση της χώρας μας να πάψει την υποστήριξη στη δολοφονική μηχανή του κράτους του Ισραήλ.

Όσοι στ’ αλήθεια πιστεύουν στην ειρήνη, όσοι θέλουν να σταματήσει ο κύκλος του αίματος, να σταματήσουν οι συνέπειες του πολέμου τόσο για τον Παλαιστινιακό όσο και για τον Ισραηλινό λαό, χρειάζεται να απαιτήσουν τώρα με όλη τους τη δύναμη: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Από τη Γενική Συνέλευση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
Ζαχαράκη για τα σχολεία: «Δεν είναι ζούγκλα» – Εξελίξεις για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
σφακιανακης
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
O Πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής κ. Σφακιανάκης, στο alfavita.gr: Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με τακτικές συναντήσεις και σαφώς...
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
Μαθηματικά
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία
Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση φέρνουν τα εργαλεία ΑΙ και δημιουργούν ανάγκη εξειδίκευσης για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία