πρωτοετείς ΕΚΠΑ
Γεράσιμος Σιάσος προς φοιτητές: «Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε και τιμούμε την αριστεία η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι σταθερή συνήθεια, όλα εκείνα τα απλά ή δύσκολα πράγματα που κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας και οδεύουμε στην αριστεία»

Για πρώτη φορά όλες οι πρωτοετείς φοιτήτριες και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του ΕΚΠΑ βρέθηκαν μαζί σε μια ιδιαίτερα συμβολική τελετή, σε μια ανοικτή εκδήλωση υποδοχής στο ιστορικό κεντρικό κτήριο.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το ΕΚΠΑ τίμησε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αρίστευσαν και διακρίθηκαν κατά την εισαγωγή τους στις Σχολές και τα Τμήματα ως πρώτοι και πρώτες στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2023 και ακολούθως όλες οι πρωτοετείς φοιτήτριες και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές όλων των Τμημάτων γιόρτασαν μαζί, σε μια ανοιχτή εκδήλωση, γεμάτη ζωντάνια και μουσική, με τη συμμετοχή των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στους χώρους του ιστορικού κεντρικού κτηρίου, στα Προπύλαια, που πλημμύρισε από νιάτα, κέφι και μελωδίες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΕΚΠΑ πρωτοετεις

O Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες εκ μέρους του Συμβουλίου Διοίκησης, των Αντιπρυτάνεων και της Συγκλήτου με ιδιαίτερη θέρμη ως νέα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχαίροντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή ημέρα διατηρεί ξεχωριστή σημασία. Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο μας, σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου στη ζωή σας, με προκλήσεις, καινούριες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Η επιμονή, η προσήλωσή σας στους στόχους σας, το «ευ αγωνίζεσθαι» και οι υψηλές επιδόσεις σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, σάς φέρνουν σήμερα εδώ στο Ε.Κ.Π.Α. ως πρώτους στα Τμήματά σας! Η επιλογή σας αυτή είναι ιδιαιτέρως τιμητική για το Πανεπιστήμιό μας! Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουμε και τιμούμε την αριστεία η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι σταθερή συνήθεια, όλα εκείνα τα απλά ή δύσκολα πράγματα που κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας και οδεύουμε στην αριστεία. Αναγνωρίζουμε και τιμούμε επίσης όλους τους πρωτοετείς φοιτητές των Τμημάτων μας που με μεθοδική προσπάθεια και με υψηλότατες επιδόσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας!».

πρωτοετεις ΕΚΠΑ

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, τόνισε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «ότι η νέα γενιά επιστημόνων είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Αυτή τη νέα γενιά έχουμε χρέος να τη στηρίξουμε και να της δώσουμε τη δυνατότητα να προοδεύει και να αριστεύει. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Πρυτανικές αρχές θα συμβάλλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η εκπαίδευση των νέων επιστημόνων με υψηλή παιδεία και επαγγελματικές προοπτικές να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω τον καθένα ξεχωριστά και σας εύχομαι από καρδιάς καλή πορεία στις σπουδές σας, με δημιουργικότητα, πολλές ακαδημαϊκές και προσωπικές επιτυχίες και υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας! Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί μας θα ζήσετε τις σπουδαιότερες και πιο παραγωγικές στιγμές της ζωής σας!».

Εκ μέρους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών συμμετείχε το σύνολο Music Odyssey, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαλαφή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος και τη φιλική συμμετοχή του Γιάννη Νικολάου από τους «Λαθρεπιβάτες». Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: Σπύρος Ασημακόπουλος, Τρομπόνι, Μπάσο, Γρηγόρης Βγόντζας, Μπουζούκι, Φωνή, Παναγιώτης Γανωτής, Βιολί, Τύμπανα, Φωνή, Ειρηλένα Δημητρακοπούλου, Μπάσο, Φωνή, Ελένη Κατσούλη, Φωνή, Ακορντεόν, Μανώλης Λιανής, Τύμπανα, Φωνή, Βασίλης Μανθόπουλος, Ηλ. Κιθάρα, Φωνή, Τρομπέτα, Πηνελόπη Πιερρουτσάκου, Ηλ. Κιθάρα, Φωνητικά, και Λεόντιος Τσόκας, Τύμπανα, Κρουστά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες: “Aθηναϊκή Ζυθοποιΐα – Heineken Silver”, “Μαλαματίνα”, “AQUA CARPATICA”, “Αυθεντικό Catering – ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ”.

Περισσότερες πληροφορίες: https://hub.uoa.gr/reception-of-first-year-students-review/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες