Εκπαιδευτικοί κατά εκπομπής του OPEN για στοχοποίηση σχολείου με μαθητές Ρομά
Εκπαιδευτικοί: Καλούμαστε πλέον να διαχειριστούμε τη ζημιά που προκάλεσε η εκπομπή σας στις σχέσεις εμπιστοσύνης του σχολείου μας με την τοπική κοινωνία και τους μαθητές μας, που καθημερινά χτίζουμε...

Νέα καταγγελία με επιστολή διαμαρτυρίας κατά εκπομπής του OPEN σχετικά με στοχοποίηση σχολείου και εκπαιδευτικών, έκαναν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου.

Ανάλογη καταγγελία για το ίδιο ζήτημα, είχαν κάνει προ ημερών και οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Π.Ε  «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου

Προς το κανάλι OPEN, την εκπομπή «Τώρα Μαζί» και τους παρουσιαστές/δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη, για τα θρασύτατα ψέματα που ειπώθηκαν στην εκπομπή τους, στις 22 Οκτωβρίου 2023, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Πρώτον, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου ο μαθητικός πληθυσμός είναι αμιγώς Ρομά από το έτος ίδρυσής του έως και σήμερα λόγω αποκλειστικά της γεωγραφικής του θέσης. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε (ακόμη και αν το επιθυμούσαμε ως ρατσιστές και κακοποιητές των παιδικών ψυχών , όπως μας αποκαλέσατε) να γίνει διαχωρισμός των μαθητών σε Ρομά και μη.

Δεύτερον, όσο και να προσπαθούμε δεν καταφέρνουμε πάντα να αναστείλουμε τη σχολική διαρροή λόγω της πολιτισμικής τους παράδοσης περί εθιμοτυπικής παντρειάς σε μικρή ηλικία. Είναι γεγονός ότι πολλά κορίτσια – μαθήτριές μας εγκαταλείπουν το δημοτικό σχολείο με πίεση της οικογένειάς τους πριν πάρουν απολυτήριο, όπως και έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τρίτον, αν και για εμάς που εργαζόμαστε στην περιοχή, το Ζεφύρι δεν θεωρείται άβατο, τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο. Η πολιτεία, παρά τα συνεχή αιτήματά, δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια για την κοινωνική ένταξη και ομαλοποίηση της ζωής των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Εμείς αντιθέτως δεν περιοριζόμαστε μόνο στον εκπαιδευτικό μας ρόλο αλλά η δράση μας επεκτείνεται και στις πολλαπλές ανάγκες των μαθητών.

Αυτά τα λίγα για τα ψευδή στοιχεία που παρουσιάσατε στην εκπομπή σας.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, τις προσδοκίες και ελπίδες που έχουμε για τους μαθητές/μαθήτριές μας, εμείς και όλοι οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων τόσο στο Ζεφύρι όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αττικής, δεν θα αναφερθούμε. Ούτως ή άλλως δεν ερωτηθήκαμε και ποτέ!

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου…

που καλούμαστε πλέον να διαχειριστούμε τη ζημιά που προκάλεσε η εκπομπή σας στις σχέσεις εμπιστοσύνης του σχολείου μας με την τοπική κοινωνία και τους μαθητές μας, που καθημερινά χτίζουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης