εκπαιδευτικοί
Αγνόησαν απόφαση της πλειοψηφίας των συναδέλφων των σχολείων τους για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας με βάση τα ενιαία κείμενα και προχώρησαν σε παράνομες αναθέσεις συμμετοχής σε ομάδες εργασίας και σχεδίων δράσης

Σε καταγγελία εναντίον των Διευθυντριών του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείου Γαλατσίου, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, «ασεβούν απέναντι στην ΑΠΟΦΑΣΗ της πλειοψηφίας των συναδέλφων των σχολείων τους για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας-με βάση τα ενιαία κείμενα, αρνήθηκαν να προβούν στις αντίστοιχες αναρτήσεις στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, προχωρώντας σε παράνομες αναθέσεις συμμετοχής σε ομάδες εργασίας και σχεδίων δράσης, σε όλους τους εκπαιδευτικούς», προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Π.Ε «Η Αθηνά»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο σύλλογος στη σχετική του ανακοίνωση, «οι συγκεκριμένες ενέργειες συνιστούν αντισυναδελφική στάση και αποτελούν αντιδημοκρατική εκτροπή. Καταδικάζονται από το Σύλλογό μας και ολόκληρο τον κλάδο. Ως σύλλογος Αθηνά πήραμε άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και χωρίς δισταγμό, όλα τα μέτρα που απαιτούνται απέναντι σε όσους στραγγαλίζουν τους συλλόγους διδασκόντων για να επιβάλουν το βαθύ σκοτάδι του αυταρχισμού και του νεοεπιθεωρητισμού στο σχολείο»

Ολη η καταγγελία του Συλλόγου Π.Ε «Η Αθηνά»

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  • Με σεβασμό στη μεγάλη μάχη των συναδέλφων όλων των σχολικών μονάδων του συλλόγου Αθηνά απέναντι στην αξιολόγηση (44/44-100% στα Δημοτικά και πάνω από 90% στα Νηπιαγωγεία), που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία της μαχόμενης εκπαίδευσης στον αγώνα για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

  • Mε σεβασμό στην δημοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων και του κυρίαρχου ρόλου του, που δε λογοκρίνεται, δε φιμώνεται, δεν παραποιούνται και δεν παραχαράσσονται οι αποφάσεις του, αλλά και με σεβασμό στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων Δντών/ντριών - Προϊσταμένων μελών του Συλλόγου μας που με δημοκρατικό ήθος, όποια κι αν ήταν η προσωπική τους θέση, σεβάστηκαν και δρομολόγησαν τις αποφάσεις των συναδέλφων της σχολικής τους μονάδας.

  • Με απόλυτη καταδίκη του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών που έχει εξαπολύσει το ΥΠΑΙΘ αλλά και στελέχη εκπαίδευσης, που λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός των πιέσεων και των μεθοδεύσεων του, μέσα στις σχολικές μονάδες, ώστε να πειθαναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς να συμμορφωθούν στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και αλλάζει το δημόσιο χαρακτήρα τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις Διευθύντριες των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείου Γαλατσίου, οι οποίες στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, διάλεξαν στρατόπεδο: Με τρόπο απολύτως παράνομο ασεβούν απέναντι στην ΑΠΟΦΑΣΗ της πλειοψηφίας των συναδέλφων των σχολείων τους για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας-με βάση τα ενιαία κείμενα, αρνήθηκαν να προβούν στις αντίστοιχες αναρτήσεις στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, προχωρώντας σε παράνομες αναθέσεις συμμετοχής σε ομάδες εργασίας και σχεδίων δράσης, σε όλους τους εκπαιδευτικούς,

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  • Οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων είναι δεσμευτικές για όλους και οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργεια αντιβαίνει σε αυτές τις αποφάσεις είναι παράνομη και αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Ως εκ τούτου καλούνται οι εκπαιδευτικοί των εν λόγω σχολικων μονάδων να μην εφαρμόσουν καμιά τέτοια παράνομη εντολή, αλλά να υλοποιήσουν τη δημοκρατικά ληφθείσα απόφασή τους για την ανάρτηση των ενιαίων κειμένων, με την πλήρη κάλυψη του Συλλόγου Αθηνά και της ΔΟΕ.

  • Οι συγκεκριμένες ενέργειες συνιστούν αντισυναδελφική στάση και αποτελούν αντιδημοκρατική εκτροπή. Καταδικάζονται από το Σύλλογό μας και ολόκληρο τον κλάδο. Ως σύλλογος Αθηνά πήραμε άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και χωρίς δισταγμό, όλα τα μέτρα που απαιτούνται απέναντι σε όσους στραγγαλίζουν τους συλλόγους διδασκόντων για να επιβάλουν το βαθύ σκοτάδι του αυταρχισμού και του νεοεπιθεωρητισμού στο σχολείο.

  • Kαλούμε την Α΄Διεύθυνση ΠΕ Αθήνας να αποστεί από τις παραπάνω έκνομες ενέργειες στις δύο σχολικές μονάδες, ειδάλλως αναλαμβάνει κι η ίδια ακέραια την ευθύνη για την κατάλυση και τη φίμωση του θεσμού του συλλόγου διδασκόντων, πράγμα που μας υποχρεώνει να επιφυλαχθούμε για κάθε μέτρο αντίστασης και υπεράσπισης της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων στο δημόσιο σχολείο.

  • Kαλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να αναδείξουν και να καταγγείλουν όλες τις περιπτώσεις παραχάραξης συλλογικών αποφάσεων, αντιδημοκρατικής εκτροπής, τρομοκρατίας, απειλών και πιέσεων που ασκούνται από στελέχη εκπαίδευσης και το μηχανισμό του Υπουργείου Παιδείας. Να αποκαλυφθούν όλες οι αντιδημοκρατικές πρακτικές στελεχών και οι θλιβερές φιγούρες του νεο-επιθεωρητισμού, που δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xrimata-money-epidoma.jpg
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
πέρσι ήταν 100 έως 200 ευρώ για συνταξιούχους που είχαν περισσότερη από 10 ευρώ προσωπική διαφορά και σύνολο συντάξεων έως 1.600 ευρώ. Και το ποσό...
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
μαθητές
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια
Περίεργα ανακατέματα μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια: Ανακατανομή ή μεθόδευση για μετακομίσεις και «ξαφνικό θάνατο»
«Κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκι του πινγκ-πονγκ!»: Στα όριά τους οι γονείς για την κατανομή σε Γυμνάσια και Λύκεια